Enternasyonalistler bu yıl Frankfurt’tan yürüyecek

Dünyanın birçok ülkesinden enternasyonalistler, 15 Şubat’ın yıl dönümünde bu yıl Frankfurt’tan Saarbrücken’e yürüyecek. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykıracak gençlerin yürüyüşü 6 Şubat’ta start alacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına dayatılan uluslararası komplonun 23. yıl dönümü dünyanın farklı ülkelerinden enternasyonalistleri buluşturacak.

Türk devletinin İmralı adasında ağır tecrit altında tuttuğu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle bir araya gelecek olan enternasyonalistler, 6 Şubat Cumartesi günü Frankfurt’tan hareket edecek.

Farklı halklardan onlarca enternasyonalistin katılması beklenen uzun yürüyüş, 11 Şubat’ta Saarbrücken’de sona erecek.

Enternasyonalistler, 12 Şubat’ta ise toplu olarak Strasbourg’da düzenlenecek kitlesel gösteriye katılacak. Yaklaşık 180 km sürecek yürüyüş, Kolombiya, Brezilya, Ekvator, Meksika, İspanya, Bask ülkesi, Katalonya, İtalya, İsviçre, Almanya, Belçika, Avusturya ve İskandinavya ülkelerinden enternasyonalistlere ev sahipliği yapacak.

10 DİLDE İNTERNET SİTESİ

Enternasyonalistler neden böyle bir yürüyüşe ihtiyaç duyduklarını bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Sadece Kürt halkının değil dünya halklarının da Abdullah Öcalan’ın fikirlerine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan enternasyonalistler, 2021 yılının Mart ayından bu yana Kürt Halk Önderi’nden haber alınmadığını belirtti.

Kürt Halk Önderi için milyonlarca insanın katılımıyla yıllardır yürütülen imza kampanyalarını hatırlatan enternasyonalistler, “Sadece Rojava’da veya Kürdistan dağlarında değil, krizlerin olduğu yerde Abdullah Öcalan’ın felsefesi gereklidir. Bundan dolayı da İmralı’da uygulanan tecridi kırma ve Abdullah Öcalan’ı özgürleştirme görevi vardır” çağrısını yaptı.

Dünya çapında yürütülen demokrasi ve özgürlük mücadelesinin Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüyle daha da güçleneceğini ifade eden enternasyonalistler, devamla şu hususlara dikkat çekti: “Bölgede yürütülen demokrasi ve özgürlük mücadelesi ise Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı verilen mücadele ile birleşmeli. Çünkü Abdullah Öcalan, dünyada savaşlara neden olan ulus-devlet modeline alternatif olarak geliştirilen demokratik konfederalizm modelinin mimarıdır.”

10 DİLDE İNTERNET SİTESİ

Enternasyonalistler ayrıca, “Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü İçin Uzun Yürüyüş” adıyla 10 dilde yayın yapan bir internet sitesi de açtı. Bu siteye http://longmarch.freeocalan.org adresinden ulaşmak mümkün.

Yürüyüşe katılmak isteyenler de şu e-posta adresine yazarak başvurabilir: [email protected]

Enternasyonalistlerin yürüyüş programı ise şöyle:

5 Şubat (Cumartesi): Frankfurt, toplanma günü

6 Şubat (Pazar): Frankfurt-Darmstadt, yürüyüş Saat 10'da Hauptwache’den start alacak.

7 Şubat (Pazartesi): Darmstadt- Bensheim

8 Şubat (Salı): Weinheim-Mannheim, Berivan ve Ronahî için anma etkinliği.

9 Şubat (Çarşamba): Ludwigshafen-Bad Dürkheim

10 Şubat (Perşembe): Homburg-Saarbrücken

11 Şubat (Cuma): Saarbrücken, akşam konser etkinliği.

12 Şubat (Cumartesi): Merkezi gösteri için Strasbourg’a gidilecek.