Enternasyonalistler Frankfurt’tan Strasbourg’a yürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da düzenlenen uluslararası komplonun 23’üncü yıldönümü dolayısıyla komployu protesto etmek için Frankfurt’tan Strasbourg’a doğru başlatılan yürüyüş devam ediyor.

Frankfurt’ta 5 Ocak günü başlayan yürüyüş hava koşulları ve Alman polisinin bayrakları, Kürt Halk Abdullah Öcalan’ın posterleri ve Kürt sembollerine karşı getirdiği yasağa rağmen büyük bir coşkuyla devam etti.

Yürüyüşçülerin giydiği yeleklerin üzerindeki Abdullah Öcalan fotoğraflarına dahi tahammül etmeyen polis, yürüyüşü durdurarak fotoğrafları kapatmaya çalıştı. Eylemciler tepki gösterdi.

Yürüyüşün ilk günü akşam saatlerinde Darmstadt Demokratik Kültür merkezinde bir araya gelen enternasyonalister ilk toplantılarını gerçekleştirerek eylem gününü değerlendirdi.

Yürüyüşün sağlıklı geçmesi için sekiz komün oluşturuldu. Her komüne bir sözcü seçildi. Her akşam komünler toplanarak yürüyüşte ortaya çıkan aksaklık ve yetmezlikleri aralarında tartışarak sorunları gidermeye çalışacak.

Yürüyüşün ikinci gününde eylemcilerin sayısı arttı. Böylece Katalonya, Bask, Fransa, İsviçre, Belçika, İspanya, Almanya, İskoçya, İngiltere, Morako, Danimarka, Brezilya, Meksika, Kolombiya, Ekvador, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Çin, İrlanda ve Ermenistan’da gelen eneternasyonalistlerin sayısı 150’yi buldu.

Eylemciler Benshaim kentine doğru yürüyüşe yürüyorlar. 22 kilometre yol kat ettikten sonra Bensheim’e ulaşması beklenen eylemciler, geceyi burada geçirdikten sonra Manhemin’in  Weinheim kentine doğru yola çıkacaklar.

Yürüyüşün bundan sonraki etapları şöyle:

8 Şubat (Salı): Weinheim-Mannheim, Berivan ve Ronahi için anma etkinliği.

9 Şubat (Çarşamba): Ludwigshafen-Bad Dürkheim

10 Şubat (Perşembe): Homburg-Saarbrücken

11 Şubat (Cuma): Saarbrücken, akşam konser.

12 Şubat (Cumartesi): Merkezi yürüyüşün yapılacağı Strasbourg.