Enternasyonalistler Saarbrücken’e ulaştı

5 günde 128 km yol kat eden enternasyonalistler, Saarbrücken’e ulaşarak Almanya ayağını tamamladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komployu protesto etmek için Frankfurt’tan Strasburg’a enternasyonaller tarafından başlatılan uzun yürüyüşün Almanya ayağı tamamlandı.

Dün geceyi Homburg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların evlerinde geçiren enternasyonalistler, sabah Homburg’a bağlı Rohrbach kentinde toplandı.

Eylemciler yürüyüşe başlamadan önce küçük bir etkinlikle Alman güvenlik görevlilerin yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerine karşı geliştirdiği tahammülsüzlüğü protesto etti.

Abdullah Öcalan’ın dev posteri etrafında toplanan eylemciler, posterlerle  fotoğraf çektirdi.

Tertip komitesi yaptığı kısa açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan etkinlikte dahi posterine izin verilmemesinin hiçbir anlamının olmadığı belirtilerek, bugün yürüyüş boyunca Abdullah Öcalan’a ait posterlerle yürüyeceklerini açıkladı.  

Yürüyüşün son etabı sağanak yağmur altında geçirildi. Rohrbach’dan itibaren Kürt Halk Önderi ile yürüyen enternasyonalistler, 19 km yol kat ederek Saarbrücken’e ulaştı. 5 günün sonunda 128 km yol kat edildi. 

Akşam Saarbrücken’e bağlı Völklingen’de “Enternasyonalizm ve enternasyonalistlerin Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için rolü” üzerine bir panel gerçekleştirilecek.

Panelin ardından kültürel bir etkinlik düzenlenecek. Kültür etkinliğinde farklı coğrafyalardan gelen enternasyonalistler, kendi kültürlerinden örnekler sunacak.

Yarın Saarbrücken’in merkezinde üç saatlik bir yürüyüşün ardından toplu taşıma araçları ile Strasbourg’a gidilecek.