Enternasyonalistlerin komploya karşı uzun yürüyüşü sürüyor

Almanya'daki enternasyonalistler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı yürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo enternasyonalistler tarafından protesto edildi. Komplonun 23. yıl dönümünde Frankfurt’tan Saarbrücken’e ‘Öcalan’a Özgürlük” şiarı ile yürüyen enternasyonalistler salı gecesini Mannheim’da Kürt yurtseverlerinin evinde geçirmişti.

Mannheim'da enternasyonalistler için Beritan Amanos tarafından jineloji paneli gerçekleştirildi.

Panelde, Abdullah Öcalan’ın kadına bakışı, özellikle özgür kadına ilişkin rolüne dikkat çeken Amanos, “Başkan Apo’nun tüm yaşamı mücadele ve insanları kazanma üzerine kuruluydu. Başkanın yaşamı ve kadının özgürlüğü birbiri ile bağlantılıdır. Başkan üzerine tecrit ve izolasyon arttıkça kadının üzerindeki baskı ve katliamlar da arttı. Önderliğin tüm plan ve projelerinde dünyadaki kadınların özgürlüğü vardı. Başkanın özgürlüğü bizim ve enternasyonalistlerin mücadeleyi daha da yükseltmesi ile gerçekleşir" dedi.

Enternasyonalistler sabah Ludwigshafen şehir merkezinde toplanarak Bad-Dürkheim kentine doğru yürüyüşe başladı.

Eylemciler dördüncü gün 30 kilometre yürüyerek akşam saatlerinde Bad-Dürkheim kentine ulaşacak. Buradan da toplu taşıma araçları ile Saarland’ın Homburg kentine geçecek.

Eylemciler Homburg'da yürüyüşün beşinci gününde 19 kilometre yürüyerek Saaarbrücken'e ulaşacak. Cuma günü Saarbrücken merkezinde gerçekleştirecekleri üç saatlik yürüyüşün ardından toplu taşıma araçları ile Fransa’nın Strasbourg kentine geçecekler. Enternasyonalistler, burada komployu protesto için gerçekleştirecek yürüyüş ve mitinge katılacak.