Erfurt’ta Halil Şen için anma etkinliği

12 Şubat 2021’de uluslararası komploya karşı bedenini ateşe veren Halil Şen için Almanya’nın Erfurt kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Erfurt Mezopotamya Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı, 2021 yılında Almanya'nın Dresden kentinde Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla bedenini ateşe veren Kürt yurtseveri Halil Şen’i andı. 

Halil Şen şahsında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Şehit aileleri ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HDBH) adına Ahmed Cihan bir konuşma yaptı.

“Şehit Halil arkadaşımızın isyanı hepimiz içindi” diyen Cihan, şöyle devam etti: “HBDH olarak Ortadoğu'da, Kürdistan’da, Türkiye’de, diaspora ve tüm dünyada şehitlerimizin direnişini her zaman kendimize bayrak edinecek ve bu direnişi her zaman büyüteceğiz. HDBH’nin Ortadoğu'da başlatmış olduğu “Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü birlikte kazanacağız” hamlesi, Halil arkadaşın eylemi ile doruk noktasına ulaştı. Bu mücadeleyi halkların ortak direnişi ile daha fazla büyüteceğiz. 15 Şubat uluslararası komplosunu kınıyor, özgürlük mücadelesinde gösterilen fedakarlıkları selamlıyoruz.”

Yaklaşık üç saat süren eylem, “Şehîd namirin” sloganı ile sona erdi.