Gençlerin uzun yürüyüşü Essen'de başladı

Avrupa’nın farklı ülkelerinden Kürt ve enternasyonalist gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için organize ettiği uzun yürüyüş Almanya’nın Essen kentinde başladı.

Uzun Yürüyüş “Ji Bo Azadiya Rêber APO, Werin Cenga Azadiyê (Rêber Apo´nun özgürlüğü için: Özgürlük Mücadelesine Gelin!)” sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Essen’de startı verilen yürüyüşe Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Kolombiya, Avusturalya, İtalya, İspanya, Hollanda gibi birçok ülkeden gelen Kürt ve enternasyonalist gençler katıldı.

Kürt Demokratik Toplum Merkezi´nin önünde toplanan gençler yürüyüş öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada eylem tertip komitesi adına Çektar Serhad bir açıklamada bulundu.

Serhad şunları söyledi: “İlk önce bütün Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz. Biz bugün Önder Apo için bu uzun yürüyüşü gerçekleştireceğiz. 18 aydan fazladır Önder Apo ´dan haber alınmıyor. Bundan dolayı biz Kürt ve enternasyonalist gençler olarak Rêber Apo´nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemsellik halinde olacağız. Bugün özgürlük dağlarında kimyasala karşı savaşan gerilla güçlerini de selamlıyoruz. Kürt gençleri olarak verilen savaşın bir parçası olmak olmamız gerekmektedir. 14 Temmuz ruhuyla, Beritanların, Zilanların ruhuyla bu direnişi sürdüreceğiz.”

Tertip komitesinden  Muharrem Aral ise şunları ifade etti:

“İlk uzun yürüyüşümüz Hanua’dan Hannover’e kadar 17 gün sürdü. 1983´te yapılan bu yürüyüşün temelinde zindanlardaki baskı, Mazlum Doğan´nın şehadeti haberiydi. O dönem 82 Eylül´ün zindanlardaki baskısı ve Kürdistan´ da devam eden işkenceler vardı. O yürüyüşü gerçekleştirenler arasında şehit Hozan Sefkan, Kasım Engin ve Hozan Mizgin vardı. Şehit Kasım Engin, o yürüyüşte ‘Türk sömürgeciliği artık treni kaçırdı’ demişti, O gün başlatılan Uzun Yürüyüş, bugün enternasyonalist gençlerle birlikte devam ediyor.

Bu yürüyüşü Medya Savunma Alanları’nda direnen yoldaşlarımıza armağan ediyoruz, Önderliğimizin özgürlüğü, halkımızın özgürlüğüdür.”

Gençler yapılan bu açıklamaların ardından yürüyüşe geçti. Altı gün sürecek yürüyüşün bugünkü ilk durağı Duisburg olacak.