FCDK-KAWA, Düsseldorf yürüyüşüne çağırdı

FCDK-KAWA, 25 Haziran'daki Düsseldorf yürüyüşüne güçlü katılım çağrısı yaptı, "Soykırımcı TC'ye ve işbirlikçilerine karşı her alanda savaşmanın vakti gelmiştir" dedi.

FCDK-KAWA tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist ve soykırımcı TC devletinin Kürdistan topraklarını işgali ve Kürt halkını
soykırıma uğratma planı tarihin kanlı sayfalarından günümüze kadar durmaksızın devam etmiştir" denildi.

'HER ALANDA SAVAŞMA GÜNÜDÜR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu soykırım planı sadece gasp ettiği Bakurê Kurdistan'da değil; kimyasallarla, savaş suçlarıyla, uluslararası politikaları hiçe sayarak Başûr, Rojava,
Rojhilat'ta ve Avrupa'da Kürtlerin kazanımlarını yok etme, topyekûn tüm Kürtleri soykırıma uğratma planıdır.

Bu kirli plana dahil olan tüm Kürtler de şunu bilmelidir ki bu kirli savaş sadece soykırımcı TC'ye karşı savaşan, bozguna uğratan yiğitleri değil topyekûn tüm Kürt halkını kapsamaktadır.

Bu kirli savaşa dur demenin, soykırımcı TC'ye ve işbirlikçilerine karşı her alanda karşı koymanın ve savaşmanın vakti gelmiştir. Gün susarak izleme günü değil hep bir ağızdan haykırma günüdür. Gün faşistleri tarihin tozlu raflarına kaldırma günüdür.


Halkımızı bu alçakça işgale, soykırım planına karşı çıkmaya; Kürdistan topraklarını ve savaşan yiğitleri korumaya çağırıyoruz. 25 Haziran'da Düsseldorf'ta yapılacak olan merkezi yürüyüş ve mitinge tüm Kürt halkımızı ve dostlarını güçlü katılım sağlamaya davet ediyoruz."