Frankfurt'ta İran protesto edildi

Frankfurt'ta İran'ı protesto eden Kürtler, "Kurtuluşu ezilenlerin mücadelesi sağlayacak" mesajını verdi.

Kürdistanlılar, Almanya'nın Frankfurt kentinde İran'ın baskı ve saldırılarını protesto etti. Frankfurt merkezi tren garı istasyonu önünde bir araya gelen, KODAR, FCDK-KAWA ve KJAR üyeleri, Hauptwache Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte, Jina Emini’nin fotoğrafları taşındı, sık sık Jin Jîyan Azadî sloganı atıldı.

'KURTULUŞU HALKIN KENDİSİ GETİRİR'

Okunan ortak bildiride şöyle denildi:

"Sanandaj'dan Zahedan'a İran'ın her yerinde insanlar isyan halinde. Kürt kadın Jina Emini'nin öldürülmesi İslam Cumhuriyeti'ni ateşe verdi. Kadınlar artık sadece kıyafetlerini özgürce seçme hakları için değil, tam bir özgürlük ve eşitlik için de ön saflarda savaşıyorlar!  İran rejimi tarafından yaşam ve özgürlük hakları her gün ayaklar altına alınırken, bu isyan adeta İran rejiminin kalbine bir balyoz gibi indi. 2019 yılından bu yana, çevresel bozulmanın yol açtığı dayanılmaz çalışma koşullarına, kuraklığa, açlığa ve yolsuzluğa karşı kitlesel gösteriler ve grevler tekrarlandı. İslam Cumhuriyeti'nin diktatörlüğü acımasız, kapitalist kayırmacılık üzerine kuruludur!
Almanya hala İran'ın en büyük ticaret ortaklarından biri.
Bizler kurtuluşun ancak ezilenlerin kendisinden gelebileceğini bilen bir grup devrimci, enternasyonalist örgütüz. Ne kral ne de federal hükümet bunu onlara vermeyecek!"