Fransa’daki uzun yürüyüş 5’inci günü geride bıraktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunu kınamak ve özgürlüğünü talep etmek için Fransa’da gençlerin başlattığı uzun yürüyüş, beşinci gününü geride bıraktı.

Yürüyüş Fransa’nın Sierentz kentinde başladı. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gençlerin yer aldığı yürüyüş Strasbourg’da sona erecek.

Dördüncü gününü geride bırakan Uzun Yürüyüş eylemine, Fransız halkı da yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda Fransız zafer işareti yaparak yürüyen gençlere destek verdi.

Beşinci gün yürüyüşü, Sélestat’da saat 10.00’da başladı. Eylemciler Fransızca “Apocu gençliğin iradesiyle Rêber Apo’yu özgürleştireceği” yazılı pankart ve sarı, kırmızı ve yeşil yeleklerle yürüdü.

Gençler yol üzerindeki kasabalara uğradı.

Gençlerin uğradığı ilk kasaba Ebersheim oldu. Kogenheim kasabası girişinde yemek molası veren gençler, yemekten sonra tekrar yürüyüşe başladı. Kogenheim, Semersheim, Huttenheim, Benfeld, Sand, Matzenheim ve Osthouse kasabalarını geçerek  Erstein’e ulaştı.

Gençler yol boyunca içinde geçtikleri kasabalarda “PKK isminin AB terör örgütü listesinden” çıkarılması için imza topladılar.

Yürüyüş boyunca posta kutularına ve araçlara “Önder Öcalan‘ın fiziki özgürlüğü neden sağlanmalıdır” başlıklı bildiriler de dağıtıldı.

Eylemin 5. günü 24 km yol katedildi.

Erstein'e ulaşan gençler, buradan araçlarla Strasbourg'a geçip “ Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve uluslararası komplo konulu bir panel düzenlediler.