Fransa’nın Strasbourg kentinde dört hafta sürecek oturma eylemi başlıyor

TJK-E ve KCDK-E çağrısı ile Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürtler ve dostları, 12 Mayıs’tan itibaren düzenleyecekleri oturma eylemleriyle tecridi, işgali ve ABD’nin Kürt Özgürlük Hareketi öncü kadrolarına ilişkin aldığı kararı protesto edecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncü kadrolarından üç Kürt devrimcisi hakkında aldığı karar, dört parça Kürdistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

TJK-E ve KCDK-E, 12 Mayıs tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap Metina. Dem dema Azadiye!” şiarıyla dört hafta sürecek eylemler düzenleyeceklerini açıkladı.

Özgürlük Nöbeti’nin sürdürüldüğü ve Avrupa kurumlarının (AK, AP, AİHM ve CPT) bulunduğu ortak alanda gerçekleşecek eylemlere, 12 Mayıs’ta TJK-E öncülüğünde gerçekleştirilecek kitlesel eylem ve yürüyüşle başlanacak.

12 Mayıs saat 13.00’de basın açıklamasıyla başlayacak oturma eyleminin ilk gününde, TJK-E öncülüğünde gerçekleşecek yürüyüş ,Avrupa Konseyi önünde başlayacak ve ABD Konsolosluğu önünde yapılacak açıklamalarla son bulacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin öncü kadrolarından olan üç Kürt devrimcisi hakkında aldığı kararın protesto edileceği ilk gün sonrasında ise Avrupa’daki Kürt kurumları ve Kürt halkının dostlarının katılımıyla her hafta 30 kişilik grupların sürdüreceği oturma eylemlerine başlanılacak.

Hafta içi her gün saat 09.00 ve 17.00 arasında devam edecek oturma eylemiyle Türk devletinin Kürt halkına dönük katliamları ve Kürdistan’a yönelik işgaline Avrupa devletlerinin sessizliği protesto edilecek.