GÜNDEM 11 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İngiltere ve ABD ile birlikte NATO’nun, Türk devletine PKK’nin tasfiyesi için her türlü desteği verdiğini belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, “Bu desteği almazsa savaşı sürdüremez ve kısa sürede yenilir” dedi.

-Zap direnişine katılan HPG gerillası Ronî Botan, "Düşman 2008 yılında Zap'ta nasıl bozguna uğradıysa 2022 yılında çok  daha büyüğünü yaşayacaktır. Zap'tan öyle rahat çıkamayacaklar" dedi.

-Yurtsever İsmet Timurtürkan, Kıbrıs'ta PKK’nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılması için 10 bin imza topladı. Timurtürkan, "Süreç onurumuza ve gerillaya sahip çıkma günüdür" dedi.

- İktidarının sarsılacağının farkında olan AKP’li Erdoğan’ın bu yüzden de en direngen unsurlara saldırdığına işaret eden Kadın Savunma Ağı üyesi Buse Üçer, buna karşı da “Bütün kadınlar daha önce olduğu gibi direnişte birleşecekler” vurgusunda bulundu. 

-Bir yandan 21 gazeteci gözaltına alınırken diğer yandan dezenformasyon yasası ile gazetecilik baskı altına alınmaya çalışılıyor, diyen TGS genel Başkanı Gökhan Durmuş, o yüzden halkın da ses çıkarması ve haber alma hakkına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

-DAİŞ çetelerine karşı savaşan Kürt halkına destek olmak için 2015 yılında Rojava'ya giden Çek Cumhuriyeti vatandaşı Markéta Všelichová, yaşadıklarını 'Biz insanlık için savaştık' kitabında ele aldı.

-Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da önceki yıllarda olduğu gibi yine hayali toplu açılışlar yapmaya hazırlanıyor. Erdoğan’ın Van’a en büyük "hizmetleri" ise yeni cezaevleri, yeni adliye ve yeni emniyet binası açmak oldu.