GÜNDEM 13 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, PKK’yi uluslararası komploya götüren zihniyet ve siyasetin; komplonun ve komployu yapan iktidar ve devlet sistemin aşıldığını, üstelik alternatif bir sistem yaratıldığını söyledi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 23'üncü yılı dolayısıyla Avrupa ile Kürdistan kentlerinde düzenlenecek protesto etkinlikleri takip edilecek. 

- Us-Grup taşeron firması tarafından dayatılan yüzde 8’lik sefalet zammına karşı iş bıraktıkları için gözaltına alınıp, işten çıkartılan DGD-Sen üyesi Migros depo işçileri, “Bir ekmek parası olan 4 TL zammı çok görenler bilsinler ki direneceğiz” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la yaklaşık 30 yıl önce görüşen Badiyan köylüleri, ona verdikleri ilk sözü tutmaya devam edeceklerini belirterek, sonuna kadar PKK’yle olacaklarını vurguladı.

15 Şubat’ın Kürdistan ve Ortadoğu halkları için kara bir gün olduğunu ifade eden YRK Komutanı Şiyar Şevger, Özgürlük Hareketinin tarihten çıkardığı derslerle işgalcilerin çıkardığını, bu nedenle işgalcilerin planlarını alt üst ettiğini vurguladı.

- Komplocu güçlerin Kürt Halk Önderi Öcalan'ı teslim alarak Kürt halkını yok etmeyi hedeflediklerini söyleyen DEST-DAN Kadın Meclisi üyesi Nujiyan Günay, "Ama Abdullah Öcalan’ın paradigmasının bu denli yayılacağını düşünemediler" dedi.

- Ukrayna’da son birkaç gün içinde yaşananlar, bir savaşın kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Olası bir savaş hangi güçleri, nasıl etkiler, hangi sonuçları doğurur?