Özgürlük Nöbeti’ni Kassel grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için yaklaşık 11 yıldır Strasbourg'da devam eden Özgürlük Nöbeti'ni bu hafta Kassel grubu devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 538. haftasına girdi. 

Her hafta Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, bu hafta Almanya'dan gelen Kassel grubundan Serhan Akad, Leyla Kassel ve Ahmed Başur devraldı. 

Grup sözcüsü Serhan Akad, 11 yıldır Avrupa Konseyi önünde nöbet tuttuklarını belirterek, "Avrupa kurumları tecride karşı sağır ve dilsiz olmuş durumda. CPT geçtiğimiz günlerde Önderliği ziyaret etmiş ama bilgi paylaşmıyorlar. Önderliğimizden aylardır haber alamıyoruz. Bütün gençler Özgürlük Nöbeti'ne ve Önderlerine sahip çıkmalıdır" dedi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için nöbet tuttuklarını vurgulayan Leyla Kassel ise şunları belirtti: "Hepimiz biliyoruz ki Önderliğimiz özgür olmadan bizler özgürleşemeyiz. Önderlik şu an zindanda bizden daha çok direniyor. Bütün Kürtlerin burada toplanması lazım. Özgürlük Nöbeti'nin halkımızın ve Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayacağını umut ediyorum. Kürt halkının özgürleşmesi dünyadaki tüm mazlum halkların da özgürleşmesi anlamını taşıyor. Çünkü Önderliğin paradigması ezilen tüm halklar içindir. Bütün halklar bu paradigmaya sahip çıkmalıdır."