GÖRÜNTÜLÜ

Gazetecilerin katledilmesine öfke dinmiyor

Türk devletinin iki gazeteciyi katletmesine dönük protestolar devam etti.

 Avusturya’nın başkenti Viyana’da DemKurd’un çağrısıyla, Silêmanî'de faşist Türk devleti tarafından gerçekleştirilen saldırıda Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn isimli iki gazetecinin katledilmesi, Irak Konsolosluğu önünde protesto edildi. 

Civaka Azad Eşbaşkanı Ahmet Zirek, “İki özgür basın çalışanı katledildi. Bu tek bir ölüm değildir. Bu bir soykırım ve imha planıdır. Amaçları ilk olarak Kürt halkını, ikinci olarak da kadınları yok etmektir. Bu saldırılara karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Daha sonra Almanca bildiri okundu. Bildiride uluslararası topluma “Türkiye’nin savaş politikasını desteklemeyi bırakın ve Kürtlere karşı katliamları durdurun. Başûr, Şengal ve Rojava’da saldırılar gerçekleştirmek için Türkiye’ye tanınan hava sahası özgürlüğünü reddedin” çağrısında bulunuldu. 

Açıklamada, “Sessiz kalan herkes bu katliamın suç ortağıdır, siz Avusturya devleti dahil” denildi. Ayrıca mitingde “Türk devletinin Kürt şehirlerine yönelik saldırılarını durdurun” pankartı taşındı. “Jin Jiyan Azadî” ve “uluslararası dayanışma” sloganları atılarak eylem sona erdi. 

HAMBURG

 Türk ordusunun İHA saldırısı sonucu Silêmanî'de katledilen Kürt kadın gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn için Hamburg’da bir protesto mitingi düzenlendi. 

 Hamburg HBF önünde düzenlenen protesto mitingi, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde yapıldı. Mitingde bir konuşma yapan Alman kadın hakları aktivisti ve yazar Anja Flach, iki kadın gazetecinin bilinçli olarak katledildiğini söyledi. Kadın gazetecilerin yıllardır hakikatin sesini dillendirmek için mücadele ettiklerini belirten Flach, saldırının aynı zamanda özgür kadın iradesine karşı işlenen alçakça bir cinayet olduğunu ifade etti.

Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir de yaptığı konuşmada, kadın gazetecilere karşı işlenen cinayetin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu cinayetlerin işlenmesinde Erdoğan rejimine her türlü ekonomik ve askeri desteği sunan Batılı ülkelerin de suç ortağı olduğunu söyledi.

ARNHEM 

Kurdistan’da şehit düşen gazeteciler için Hollanda Arnhem’de de eylem yapıldı. Eylemde Türk devleti ve işbirlikçi KDP ortaklığı lanetlendi.