Gençler Köln’de saldırılara karşı alanlara çıktı

TCŞ, TekoJIN ve Antifa üyeleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Rojava, Mexmûr, Şengal ve Medya Savunma Alanları‘na yönelik yapılan saldırılara karşı alanlara çıktı.

Almanya’nın Köln kentinde akşam saatlerinde Keupstrasse’da bir araya gelen gençler, burada bir yürüyüş gerçekleştirdi. Almanca, “Türk faşizmini yıkın” yazılı pankart, PKK, YPG ve YPJ bayrakları ile yürüyen gençler, Alman devletinin Türk devleti ve KDP’ye olan desteğini protesto etti.

Gençler yürüyüş boyunca “Bijî Serok Apo”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” ve “Bijî berxwedana Gerîla” sloganlarını attı.

Gençler, yaktıkları sarı, kırmızı ve yeşil meşalelerle eylemlerine dikkat çekti

Eylemlerine dair açıklama yapan gençler şunları dile getirdi:

“Faşist TC’nin hain KDP işbirliği ile Rojava, Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanları‘na yönelik yaptığı hava saldırıları ve Heseke‘de DAİŞ çeteleriyle işgal girişimleri sonucunda şehit düşenleri saygıyla anıyoruz. Türkiye’ye destek çıkan Avrupa NATO devletleri de bu şehadetlerden birinci dereceden sorumludur. Biz Kürdistanlı ve enternasyonalist gençler olarak bu saldırılara karşı her zaman alanlarda olacağız. Tüm Kürdistanlı ve enternasyonalist gençliğe çağrımız alanlarda mücadelemize daha çok sahip çıkılmalıdır. Bunun için de her yerde örgütlü bir şekilde eylemler yapılmalıdır. Tüm gençleri Kürdistan’da yaşanan bu savaşa karşı sürekli ve seferberlik ruhuyla eylemselliğe çağırıyoruz. Önder APO‘nun fiziki özgürlüğü için Fransa‘da gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş eylemini selamlıyor ve tüm Kürdistanlı gençliği yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz.”