Gençler Sierentz’ten Mulhouse'a yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘ın fiziki özgürlüğü talebiyle Fransa‘nın Sierentz kentinde başlayan gençlik örgütlerinin yürüyüşü birinci gününü tamamladı.

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) öncülüğünde her yıl geleneksel olarak Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş eylemi, bu sene Fransa’nın Sierentz şehrinden Strasbourg şehrine kadar “Bi îradeya ciwanên Apoyî emê Rêber Apo azad bikin” şiarıyla düzenleniyor. 11 Şubat’a kadar sürecek Uzun Yürüyüş, 1’inci gününü tamamladı.

İngiltere, Almanya, İsviçre, Fransa ve Avrupa‘nın çeşitli kentlerinden gençlerin katılım sağladığı Uzun Yürüyüş eyleminde coşku, olumsuz hava şartlarına rağmen eksilmeden devam etti.

Bugün 20 km yürüyen gençler, eylemlerini Fransa‘nın Mulhouse kentinde sonlandırdı.

Bu gece Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından ağırlanan gençler için müzik şöleni düzenlenecek.

Uzun Yürüyüş eylemi, ikinci gününde Fransa‘nın Mulhouse kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde devam edecek.

Uzun Yürüyüş’e katılan Tîjda Zagro ile Recep Amed, eylemlerine ilişkin şunları dile getirdi:

TekoJIN aktivisti Tîjda Zagros: “ Öncelikle Önder Öcalan‘a uygulanan tecridi kınıyoruz. 2022 yılı  Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanacağı bir yıl olacaktır. Bu temelde de tüm genç kadınları Uzun Yürüyüş eylemine katılmaya çağırıyorum.”

Recep Amed: Eyleme İsviçre’den katılıyorum. “Önder Öcalan‘a uygulanan sistematik ve ağırlaştırılmış tecridi kınıyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü amcak biz Kürt gençleri tarafından sağlanır. Bu yüzden her yıl gerçekleştirilen ve Önder Öcalan‘ın fiziki özgürlüğü talebiyle düzenlenen Uzun Yürüyüş eylemi için ilerleyen günlerde tüm Kürdistan gençliğini yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz.”