Gençler Strasbourg’da yürüdü: Katil TC’den intikam alacağız

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı Strasbourg’da yürüyen TCŞ ve TekoJIN üyeleri, “Katil TC’den intikam alacağız” diye haykırdı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Derîk, Şengal ve Mexmûr saldırılarına karşı şehir merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylem boyunca sık sık Fransızca ve Kürtçe “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Liberté Pour Öcalan”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Solution Politique Pour Le Kurdistan” sloganları atan gençler, “Faşist TC’den intikam alana kadar alanlarda olacağız” dediler.

TCŞ ve TekoJIN adına yapılan açıklamada şu vurgular yapıldı; “ Erdoğan, DAIŞ eliyle yapamadığını kendi elleri ile yapmaya çalışıyor. Barbar DAIŞ çetelerinin Hesekê’de yenilgiye uğratılmasının ardından faşist ve soykırımcı Türk ordusunun sivil yerleşim yerlerini eşzamanlı bombalaması alçakça bir saldırıdır. Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen bu eşzamanlı saldırılar Kürt halkının hiçbir zaman iradesini kıramamıştır. Kürt halkı ve gençliği faşist TC’den intikam alana kadar alanlarda olacaktır. Ne pahasına olursa olsun Kürt gençliği yılmayacaktır. Gençlik Önder Apo’nun fedaisidir.”

Yaklaşık bir saat süren eylem, gençlerin alanlara çıkması yönünde yapılan çağrı ile sona erdi.