Gençler 'Werin Cenga Azadiyê' yürüyüşüne hazır

Kürt ve Enternasyonal gençlerin, 11-16 Eylül tarihlerinde, "Ji bo azadiya Rêber Apo werin cenga azadiyê" şiarıyla Almanya’nın Essen kentinden Aachen kentine yapacakları Uzun Yürüyüş'ün hazırlıkları tamamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağır tecrit ve işkence sistemine karşı 11-16 Eylül 2022 tarihlerinde, Almanya’da, "Ji bo azadiya Rêber Apo werin cenga azadiyê (Önder Apo'ya özgürlük için özgürlük kavgasına gelin)" şiarıyla Essen'den Aachen kentine kadar Uzun Yürüyüş gerçekleşecek. 

Uzun Yürüyüş'ün hazırlık komitesi yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri paylaştı: "Kürt ve enternasyonal gençler olarak 10 Eylül’de Essen kentinde bir araya geleceğiz. 11 Eylül’de Essen kentinden Uzun Yürüyüş'e başlayacağız. 6 gün sürecek yürüyüşün ardından 16 Eylül’de Aachen kentinde yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Kürt gençlerinin yanı sıra enternasyonalist gençlerin de yoğun olarak katılacağı yürüyüşümüz için hazırlıklarımızı tamamladık ve gençleri bekliyoruz.

Rêber Apo 24 yıldır tecrit ve işkence sistemi ile rehin tutulmaktadır. İşgalci Türk devleti ve uluslararası güçler, yerli işbirlikçilerin de desteğini alarak bu tecrit işkencesini normalleştirmek, Kürt halkına kabul ettirmek istemektedir. Uluslararası komplonun başlangıcından bugüne kadar tecrit işkencesi gittikçe daha sistematik bir hal almıştır. Dünyanın hiçbir yerinde ve tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Rêber Apo’nun dünyayla tüm bağları koparılmaya çalışılmaktadır. 2011’den beri avukat görüşmeleri, Kürt halkına karşı soykırım saldırılarının başlatıldığı 2015’ten beri de aile ve heyetler olmak üzere tüm görüşler yasaklanmıştır. Dünyada hiçbir tutukluya uygulanmayan yasaklar ve keyfi uygulamalar Rêber Apo’ya uygulanmaktadır. Faşist AKP-MHP rejiminin iktidara geliş sürecine paralel olarak İmralı’da hukuksuz ve ahlaksız bir tecrit ve işkence rejimi yaratılmış, başta Kürdistan’a, ardından da tüm Türkiye’ye yayılmıştır."

AB DEVLETLERİ AKP-MHP FAŞİZMİNE SESSİZCE ONAY VERİYOR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın en son 25 Mart 2021’de kardeşiyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, "O günden beri Rêber Apo'dan hiçbir haber alınmamıştır. Tam 16 aydır Rêber Apo’nun dış dünyayla tüm bağları kesilmiş, en temel hakları olan avukat ve aile görüşü hakları faşist Türk devleti tarafından gasp edilmektedir. Artık bu tecrit sistemine ve esarete son vermenin, Rêber Apo’nun fiziksel özgürlüğünü sağlamanın zamanıdır! Bu işkencenin en büyük ortakları Avrupa devletleri ve kurumlarıdır. Sözde demokrasi ve insan hakları savunucuları olan Avrupa devletleri, başta İmralı’da olmak üzere faşist AKP-MHP rejiminin tüm zindanlarda, Kürdistan’da ve Türkiye'deki tüm hukuk dışı faşist uygulamalarına sessizce onay vermekte, her anlamda işbirliğini giderek daha üst düzeyde sürdürmektedir. 

Avrupa'da yaşayan Kürt gençleri olarak bu duruma sessiz kalmamız, kabul etmemiz asla düşünülemez. Bu temelde, 11-16 Eylül tarihlerinde Almanya'nın Essen şehrinde başlayacak ve Aachen’a kadar devam edecek Uzun Yürüyüş eylemimizi Rêber Apo’ya özgürlük talebiyle gerçekleştireceğiz. Avrupa’da yaşayan tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri, 'Önder Apo’ya özgürlük için, gelin özgürlük kavgasına' şiarıyla, seferberlik halinde Rêber Apo'nun özgürlüğünü haykırmaya çağırıyoruz" denildi. 

Uzun Yürüyüş tarihi ve güzergah:
Toplanma:
* 10.09.2022 
Am Freistein 50, 45141 Essen
Saat: 16:00

* 11.09.2022
ESSEN-DUISBURG

* 12.09.2022
DUISBURG-KREFELD

* 13.09.2022
DÜSSELDORF FLUGHAFEN-
DÜSSELDORF

* 14.09.2022
DÜSSELDORF BENRATH-
LEVERKUSEN

* 15.09.2022
LEVERKUSEN CHEMPARK-
KÖLN MÜLHEIM

* 16.09.2022
AACHEN
İletişim bilgisi:
[email protected]