Gençlerin uzun yürüyüşü başladı

Gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Fransa‘nın Sierentz kentinde uzun yürüyüş eylemi başlattı. Gençler bugün 20 km yürüyecek.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Têkoşer‘in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uzun Yürüyüş (Meşa Dirêj) eylemi Fransa‘nın Sierentz kentinde başladı.

11 Şubat günü Strasbourg’da sona erecek uzun yürüyüşe Avrupa’nın birçok ülkesinden gençler katılıyor. CDK-S (İsviçre Demokratik Kürt Toplumu) üyeleri de eylemde yer alıyor.

Yürüyüş öncesi  Şehit Berjîn Zenda ve tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

TCŞ adına bir konuşma yapan Çekdar Serhed, “Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit 23 yılı geride bıraktı. Biz gençler Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağına inanıyoruz ve bunun için her zaman alanlarda olacağız. Kürdistan’da ki faşist TC zihniyetinin kimyasal silahlarla Kürt halkına saldırmasına karşı NATO ise artık bu silah satışlarını durdurmalıdır. Biz gençler olarak ise bu süreçte Kürt halkı üzerinden gerçekleştirilen ne kadar kirli komplo ve saldırı varsa bunlara karşı mücadele içinde olacağız. Gerillanın mücadelesini sonuna kadar sahipleneceğiz ve bu sürece de cevap olacağız” dedi.

TJK-E İsviçre Dönem Eş Sözcüsü Rabia Baldemir ve CDK-S Eşbaşkanı İsmail Kardaş birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Kürdistan’da yürütülen soykırım saldırılarına, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üserindeki ağırlaştırılmış tecrit ve gerilla direnişine dikkat çekildi.

Yürüyüş bugün Sierentz ile Colmar kentleri arasında gerçekleşecek. Gençler bugün 20 km yürüyecek.