Gençlerin yürüyüşü sona erdi

Kürt ve enternasyonal gençlerin 11 Eylül’de başlattığı Uzun Yürüyüş, Alman polisinin provokasyonlarına rağmen amacına ulaştı. Gençler, öncülük misyonları gereği özgürlük yürüyüşünü devam ettireceklerini vurguladı.

Kürt ve enternasyonal gençlerin "Ji bo Azadiya Rêber Apo Werin Cenga Azadiyê" şiarıyla başlattığı yürüyüş 6. gününde Aachen’da son buldu. Dünkü yürüyüşte gençler, Köln polisinin provokasyonuna direndikleri için gözaltına alınmış, geç saatlere kadar yapılan kimlik tespiti sonrasında serbest bırakılmıştı. Kürt ve enternasyonal gençler tüm engellemelere rağmen amaçlarına ulaşarak yürüyüşlerini sonlandırdı.

11 Eylül gününden beri yürüyen Kürt ve enternasyonalist gençler Aachen merkezi tren istasyonunda bir araya gelerek bir miting gerçekleştirdi. Uzun Yürüyüşe Avusturalya, İtalya, İspanya, Avusturya, İngiltere, Fransa, Bretonya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’dan 50’yi aşkın enternasyonalist de katıldı. Eylemde Kürtçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Türkçe yapılan açıklamalarla, yürüyüşün tüm provokasyonlara rağmen amacına ulaştığı belirtildi.

Gençler sık sık “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Rêber Apo” sloganları attı.

‘CESARETİMİZİ KAHRAMAN GERİLLALARDAN ALIYORUZ’

Kürt gençleri adına açıklama yapan Çekdar Serhat, tüm faşist saldırı ve provokasyonlara rağmen amaçlarına ulaştıklarını belirterek, “Bu yürüyüşümüzü Önder Apo’nun özgürlüğü ve gerillanın direnişini selamlamak için yaptık. Biz bugün yürüyüşümüzü burada bitirdik. Ancak özgürlük yürüyüşümüz devam edecek. Bu halkın gençliği olarak iyi biliyoruz ki, ülkemizin ve halkımızın özgürlüğü Önderliğimizin özgürlüğü ile mümkün. Rêber Apo bize öncülük misyonu verdi. Biz de bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için Avrupa’nın ve Kürdistan’ın her yerinde direnişimizi büyüteceğiz. Cesaretimizi Kürdistan dağlarında direnen kahraman gerillalardan alıyoruz” diye konuştu.

‘ÖNDER APO ÖZGÜR OLANA DEK’

İngilizce, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca yapılan açıklamalarda ise, ilk günden itibaren yapılmak istenen provokasyon ve faşist girişimler kınanarak, “Önder Apo’nun yarattığı paradigma yeni bir dünya umududur. Bu umudu yaratan Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşmalı. Biz de bu yeni yaşam umudu için mücadele edeceğiz” diyerek bu paradigmayı yaymak için mücadele vermeye devam edeceklerini belirttiler.

FESTİVALLE FİNAL

Gençler 6 gün boyunca sürdürdüğü eylemden sonra akşam saatlerinde moral etkinliği düzenleyecek. Yarın ise Hollanda’da yapılacak 30’uncu Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne katılacak.