GÖRÜNTÜLÜ

Gençlik hareketinin şehitleri anısına Düsseldorf'ta etkinlik

Gençlik hareketinin şehitlerinin anıldığı etkinlikte, Kurdistan’ı özgürleştirme ve özgür bir yaşamı kurmada gençlik örgütlenmesinin önemi anlatılarak, saldırılara karşı gerilla etrafında kenetlenme çağrısı yapıldı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer öncülüğünde şehit anma etkinliği düzenlendi.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada şehit Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Şenge Kahraman konuştu.

Ardından Şehit Lecwan Munzur’un (Adil Sünger) annesi Ayten Dersim, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırılarına ve Avrupa’da yükselen faşizme dikkat çekti. Ayten Dersim “Şehitlerimizin bize bıraktığı mirası özgürlükle taçlandırmak için onların mücadelesine sahip çıkıp özgür ülkemizi inşa etmeliyiz. Örgütlü bir halkı asla kimse yenemez. Onun için örgütlülüğümüzü daha da güçlendirmek zorundayız” dedi.

Şehit Hewrê Çiya’nın (Mosleh Qazîzade) annesi Dayika Bahar konuştu. Dayîka Bahar gençlerin özgürlük mücadelesindeki rollerinden bahsederek gerilla etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

TCŞ adına ise Sîdar Serhed söz aldı. Sîdar Serhed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  İmralı soykırım sistemine karşı amansız direnişini selamlayarak, gençlik olarak örgütlenmenin Kurdistan’ı özgürleştirme ve özgür bir yaşamı kurmada önemine değindi. Serhed, Avrupa’da sahip olunan özgürlüklerin gerçek olmadığını ve özgür yaşamı kendi elleriyle Kurdistan topraklarında inşa etmeleri gerektiğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra şehitler Baran Mawa, Bişeng Brûsk, Sara Hogir, Berxwedan Çiyager, Hewrê Çîya, Seher Deniz, Çekdar Canfeda Med, Tavîn Tekoşîn ve Dîdar Harun  şahsında gençlik şehitleri anıldığı bir sinevizyon izlendi.

Anma, “Şehîd Namirin” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları ardından sona erdi.