Gençlik kolu Strasbourg’a ulaştı-YENİLENDİ

Fransa’nın Sierentz kentinden itibaren yürüyen gençler, son durak olan Strasbourg’a ulaştı. Yarın, Almanya’dan gelen enternasyonalist grupla birlikte düzenlenecek merkezi yürüyüşe katılacak.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) aktivistlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında gerçekleştirdikleri uzun yürüyüşü 6. gününde Strasbourg Kürt Toplum Merkezi’nde son buldu.

Yürüyüşçüler, yarın Almanya’da gelen enternasyonal grupla birleşip merkezi bir yürüyüş  düzenleyecek. 

TCŞ ve TekoJIN öncülüğündeki grup, 6 Şubat günü Fransa’nın Sierentz kasabasından itibaren yürümeye başladı. Bütün kötü hava koşullarına ve yer yer provokasyon girişimlerine rağmen gençler kararlı bir şekilde yürüdü.

Yürüyüşün beşinci gününde Erstein kasabasında sabahlayan gençler, bu sabah saatlerinde kent merkezinde bir araya gelip sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün altıncı günkü etabı, en kısa etap oldu. Gençler bugün toplam 12 km yol katederek Strasbourg merkezinde bulunan Kürt Toplum Merkezi’nin önünde eylemi sonlandırdı.

KARARLILIKLA YÜRÜDÜK, MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Kürt Toplum Merkezi’ne yakın caddede havai fişeklerle kutlama yapan gençler, yaptıkları açıklamayla eylemlerinin başarıyla sonuçlandırdıklarını belirttiler.

Yürüyüşçüler adına konuşan Çiyager Serhat, “Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan’ın özgürlüğüdür. Önder Apo’nun özgürlüğü, bütün halkların özgürlüğüdür. Altı gün boyunca kararlılıkla yürüdük, mücadelemiz devam ediyor, daha da devam edecek. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar da devam edecek” dedi.

ENTERNASYONAL GRUPLA BİRLİKTE EĞLENDİLER

Akşam saatlerinde enternasyonal grupla bir araya gelen gençler, yemek yedikten sonra eğlence düzenledi.

Eylemciler arasındaki Foklara Folka, Santa Barbara, Bask Kontry (Bask) Kalera-Kalera (Bask), Latin Amerika folklor ekibi, Zapateyado grupları sahne aldı.

Son olarak sahneye Hozan Comerd çıktı. Gençler, Hozan Comerd’in türküleri eşliğinde bol bol halay çekti.

16 farklı ülkeden gelen gençlerin birlikte aynı tempoda halay çekmesi güzel görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

KCDK-E Eşbaşkanları Yüksel Koç ve Fatoş Göksungur ile Kon-Med Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ile TJK-E aktivisti Zozan Serhat da gençleri yalnız bırakmadı.