Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Graz’da halk buluşması

Graz’da halk buluşmasına katılan HDP’li Ahmet Yıldırım, HDP’nin kapatılması durumunda halkın temsilsiz bırakmamak için alternatif parti hazırlıklarının olduğunu söyledi.

Avusturya'nın Graz kentinde HDP eski Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın katılımıyla Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir buluşma gerçekleştirildi.

Yıldırım, Kürdistanlılara Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, Türk devletinin cezaevlerine yönelik son uygulamaları, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) kapatma davası ve önümüzdeki Türkiye seçimlerine ilişkin HDP’nin hazırlıkları ve izleyeceği stratejiye dair değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Yıldırım, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin dünyada başka bir örneği olmadığını ve kendisi ile yapılacak bir görüşmenin tüm Ortadoğu için önemli ve ön açıcı olacağını vurguladı.

Yıldırım, HDP davasının hukuki olmadığını, siyasi olduğunu, buna karşı da politik bir mücadele verdiklerini söyledi. Partilerinin kapatılması durumunda halkın temsilsiz bırakmamak için alternatif parti hazırlıklarının olduğunu da söyledi.

Parti olarak kendilerine güvendiklerini, hedeflerinin Kürt sorunun demokratik çözümü ve Türkiye’nin demokratikleştirilmesi olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için de iktidarı hedeflediklerini söyledi.