GÖRÜNTÜLÜ

Özgür Basın şehitleri için Duisburg’da taziye kuruldu

Türk devletinin katlettiği Gazeteci Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn için Almanya’nın Duisburg kentinde taziye kuruldu.

TAZİYE KURULDU

Silêmanî kentine bağlı Seyîdsadiq ilçesinde gazetecileri taşıyan aracın Türk devleti tarafından bombalanması sonucu katledilen Gazeteci Gulistan Tara  ve Hêro Bahadîn için Almanya’nın Duisburg kentinde taziye kuruldu. Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından kurulan taziyeye, Gulistan Tara’nın ablası Ülkem İsen katıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde kurulan taziyeye, Özgür Basın kurumlarında çalışan çok sayıda gazeteci katılırken, Almanya’daki demokratik Kürt Kurum temsilcileri ile KOMAW üyeleri katıldı. Saldırıda katledilen Gazeteci Gulistan Tara ve Hero Bahadîn’in fotoğrafları asıldı.

Saygı duruşunun ardından Gazeteci Aysel Avesta bir konuşma yaptı. Aysel Avesta, "Arkadaşlar her yerde ve koşulda faşizme karşı durdu. İhanetin istihbaratı ve Türk devletin saldırısı sonucu katledildiler. Gazeteci arkadaşları olarak onların peşinde olduğu hakikate ulaşmak için kameralarını ve kalemlerini biz kullanmaya devam edeceğiz. Ailenin huzurunda ve halkımızın huzurunda bize yönelik tüm saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz ve gerçekleri yazacağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

Gulistan Tara’nın ablası Ülkem İsen konuştu. Gulistan Tara'nın halkına ve hakikate karşı duyarlı bir kişi olduğunu söyleyen Ülkem İsen, “Davasına çok bağlıydı ve hiçbir şekilde taviz vermedi. Arkadaşlarının ve halkın onu bu şekilde sahiplenmesi beni onurlandırdı”  dedi.


Gülistan Tara’nın eniştesi İdris İsen de Gulistan Tara'nın yürüttüğü mücadele ve bağlılığının kendileri için büyük bir onur kaynağı olduğunu ve aynı yolda mücadele edeceklerini söyledi.

Düisburg Demokratik Kürt Toplumu Merkezi Eşbaşkanı Yılmaz Roni ise Kürt halkının yürüttüğü mücadelede her gün şehadetlerin yaşandığını belirterek, “Aile ve Kürt halkının başı sağ olsun. En büyük üzüntümüz iç ihanetin bu kadar belirginleşmesi. Barzani ailesinin Türk devleti ile iş birliği sonucu arkadaşlarımızın şehadeti ve hedef alınması. Bu ihanetin artık farkına varılması gerekiyor” dedi.

KOMAW adına ise Şenge Ana “Heval Gulistan ve Hero şahsında bütün basın şehitlerini anıyorum. Düşman yıllardır her yöntemle üzerimize geldi. Baş eğmediğimiz için saldırılarını daha da şiddetlendiriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız” dedi.

Gulistan Tara ile mesai yapan ve onu yakında tanıyan gazeteciler sırayla söz alarak, çalışması ve kişiliği hakkında tanıklıklarını anlatarak, değerlendirmelerde bulundular.