GÖRÜNTÜLÜ

Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in katledilmesi kınandı

Atina’da Türk devletinin Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’i katletmesi protesto edildi, soykırıma karşı mücadele mesajı verildi.

ATİNA EYLEM

Kurdistan Demokratik Kültür Merkezinin çağrısıyla Atina Parlamentosu'nun önünde bulunan Syntagma Meydanı’nda bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Silêmanî kentine bağlı Seyîdsadiq ilçesinde gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in yanı sıra Rojava’nın Qamışlo şehrinde sivillerin Türk devleti tarafından katledilmesini protesto etti.


PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamaları ve saldırıda şehit düşenlerin pankartlarının açıldığı protesto eyleminde KDKM, RiseUpForRojava İnisiyatifi (Rojava için ayağa kalk) ve Kadın Komitesi tarafından açıklamalar yapıldı.

Kültür Merkezi adına söz alan İsmet Akurt, şunları söyledi:

“Düşman, içinden geçilen bu kriz ve kaos koşullarını Kürt halkını soykırımdan geçirmek Özgürlük Hareketin'i tasfiye etmek için kullanmak adına elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu soykırım saldırıları için diplomasi faaliyetleri yürütüyor.. Bu kaos sürecinde Kürtlerin de hesapları vardır. Nasıl ki Başur ve Rojava yaşanan kaos süreçlerinin ardından statü elde ettiyse aynısını Bakur ve Rojhilat parçaları için de gerçekleştirebiliriz. Soykırımcı TC devleti ve faşist Erdoğan diktatörlüğünü parçalayabiliriz. Bunun yolu birlik olmaktan geçiyor. İşgalcilere, hainlere, Barzani Ailesi’nin ihanetine karşı sert çizgilere sahip olmamız gerekiyor.”

Akurt, konuşmasını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İnsan Hakları Mahkeme'sinde durumunun ele alınacağına dikkat çekerek, mahkemeye kadar 20 günlük kesintisiz eylem çağrısı yaparak sonlandırdı.