Hamburg’da diriliş günü kutlaması

Diriliş bayramı kutlamasında, “Bir grup devrimci ile başlayan mücadele, milyonlara ulaştı. Bedeli ne olursa olsun özgürlük mücadelesi devam edecek ve Kürt halkı kazanacak” denildi.

Almanya’nın Hamburg kentinde diriliş bayramı büyük bir coşku ile  kutlandı.

Hamburg’un Harburg semtinde bulunan Phönıx düğün salonunda gerçekleşen kutlama, Kürdistan devrim mücadelesinde şehit düşenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Sunuculuğunu Salih Farqîn ve Adalet Şare’nin yaptığı etkinlik çerçevesinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mazlum Doğan, Sakine Cansız, Mahsum Korkmaz, Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş başta olmak üzere birçok önder kadronun posterleri asıldı.

Burada bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Mervan Botan, PKK’nin Kürt halkının özgürlük mücadelesinde mihenk taşı olduğunu söyledi. Bir grup devrimci ile başlayan mücadelenin milyonlara ulaştığını söyleyen Botan bedeli ne olursa olsun, özgürlük mücadelesinin devam edeceğini ve Kürt halkının kazanacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Xemgîn Bîrhat ve Koma Siyabend sahne aldı. Gecede ayrıca Deza Sai ve Salih Farqînî kendilerine ait şiirleri okudu.

Kutlama çerçevesinde Kürt özgürlük mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Etkinlik, Koma Siyabend’in hareketli parçaları eşliğinde çekilen halayla sona erdi.