Hannover'de Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günleri etkinlikleri

Hannover'deki Küresel Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günleri'nin ilk haftasında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK GÜNLERİ

Almanya'nın Hannover kentinde, Gemeinsam Kämpfen, Women Defend Rojava ve genç kadın komünlerinden enternasyonalist aktivistler, uluslararası eylem haftasına yaratıcı protesto biçimleri, tartışmalar ve sanatsal performanslarla katılıyor. Eylem haftasının önemli etkinliklerinden biri 9 Ekim'de sahnelenecek olan "İnsanlığa Karşı 7 Suç-Abdullah Öcalan’ın Odysseiası" adlı tiyatro performansı olacak. Bu performans, izleyicileri yakın siyasi tarihin dramatik bir yolculuğuna çıkaracak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için daha fazla seferberliğe çağıracak.

 Hannover'de bazı kadınlar 1 Ekim'de "Women Defend Rojava" kampanyasının çağrısına uyarak Hannover şehir merkezinde gerçekleştirdikleri bir eylemle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın devam eden tecridine dikkat çekti.

 Yine 2 Ekim’de sol çevreler tarafından Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla bildiri dağıtımı yapıldı, broşürler dağıtıldı ve perspektifleri hakkında tartışmalar yürütüldü.

Dağıtılan bildirilerde "Üç yılı aşkın süredir Önder Apo’dan hiçbir haber alınamıyor ve Türk hükümeti tecridin kırılmasına yönelik her türlü çabayı engelliyor. Küresel eylem günlerinin amacı sadece siyasi baskı oluşturmak değil, aynı zamanda Önder Apo’nun felsefesini yaymak için bir platform sunmaktır. Onun toplumsal sorunlar hakkındaki fikirleri ve analizleri, Kürt bağlamının ötesinde evrensel çözüm önerileri olarak kabul ediliyor" denildi.

Almanya'nın Birlik Günü olan 3 Ekim'de Hannover'de enternasyonalist aktivistler Maschsee'de bir eylem düzenledi. Bu eylemde çocuklara balonlar ve yetişkinlere "Demokratik Ulus" hakkında broşürler dağıtıldı. Balonların üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resmi ve şu sözü yer alıyordu: "Çocukluk dilekleri kutsal dileklerdir, barış dolu dileklerdir. Buna sadık kalmak bizim görevimiz."
Yine 4 Ekim'de enternasyonalist aktivistler "Gemeinsam Kämpfen" ve "Women Defend Rojava" gruplarından, Kızıl Yardım (Rote Hilfe) ve İranlı aktivistlerle birlikte Hannover'deki Maschsee'de buluştu. Birlikte bir sandalye çemberi oluşturarak siyasi tutsaklar hakkında konuştular. Etkinlikte Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan ve Leonard Peltier'in yanı sıra, 2016'da tutuklanan ve 16 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan İtalyan anarşist Anna Beniamino ve 2022'de tutuklanan Belaruslu feminist aktivist Anastasia Kukhta üzerine konuşuldu.

Yine 9 Ekim'de Hannover’deki Küchengarten’de "İnsanlığa Karşı 7 Suç-Abdullah Öcalan’ın Odysseiası" adlı interaktif tiyatro performansı sahnelenecek. Oyun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  uluslararası bir komplo ile tutuklanmasına ve tecrit edilmesine yol açan 1998’deki süreci anlatıyor. Oyun, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasıyla ilgili olayları, Bill Clinton’a karşı açılan görevden alma davaları, Pinochet’nin Londra’da tutuklanması ve Kosova krizi gibi o dönemin küresel siyasi krizleriyle birleştiriyor.

Gösterim saat 15:30 ve 17:00’de yapılacak, ardından izleyicilerin o dönemin siyasi arka planını ve olayların etkilerini düşünmeleri için bir tartışma düzenlenecek.