Hannover şehrinde Kurojahro şehitleri anıldı

Almanya'nın Hannover şehrinde Kurojahro şehitleri anıldı.

Kurojahro Direniş Alanı’nda 23 Mayıs günü Kurojahro Direnişçileri ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Türk devletinin kimyasal silahlı saldırıları sonucunda Gülperin Ata (Binevş Agal), Sara Sağlam (Rojbîn Agirî Serhed), Rojda Güler (Çiya Amed), Nilufer Xalidyan (Beritan Sine), Mazlum Özgüç (Ronî Bakî) şehit düştü. Şehitler, aileler ve yurtseverler tarafından anıldı.

Anmada KOMAV adına yapılan açıklamada, "Şehitlerimiz bizim dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır. Onurumuzu her yerde haykırmaya devam edeceğiz" denildi.

'ERDOĞAN'IN SONU GELECEK'

Binevş Egal Ailesi adına konuşan Xoşnaf Ata, "Savaşın da bir hukuku, ahlakı vardır ama söz konusu DAİŞ ve TC olunca bütün hukukun bittiği anlamına geliyor. Kimyasal silahı kullanan tüm diktatörlerin sonu tarihin çöp sepetinde yerini almıştır. Kimsenin şüphesi olmasın ki katil Erdoğan'ın sonu da sadece lanetli bir mezar taşından ileri gitmeyecektir" dedi.

Tevgera Jina adına konuşan temsilci de "Kahramanlığın adı bugün Binevş, Rojbîn, Çiya, Beritan, Ronî ve Devran olmuştur. Şehitlere layık olacağız" vurgusunda bulundu.

Meclisa Hannover, Meclisa Ronahi, KOMAW, PYD, Woman Defend Rojava ve Alman temsilcilerin de katıldığı anma etkinliğinde sinevizyon gösterimi düzenlendi.