GÖRÜNTÜLÜ

Hazırlık Komitesi’nden çağrı: Uzun Yürüyüşe seferberlik ruhuyla katılalım

Almanya’da 15-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Uzun Yürüyüş için çağrılar sürüyor. Hazırlık Komitesi, "Yürüyüşe seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz" dedi.

ÇAĞRI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için her yıl gerçekleştirilen “Uzun Yürüyüş” eyleminin çalışmaları başladı. Uzun Yürüyüş’ün bu yıl güzergahı Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinin Bielefeld ve Duisburg kentleri arasında.

Uzun Yürüyüş "Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” şiarı ile 15 Eylül’de “Önder APO ve Gençlik” konulu bir panel ile start alacak.
Gençler NRW eyaletinde 16 Eylül ile 20 Eylül tarihleri arasında her gün farklı şehirlerde yürüyüşler gerçekleştirecek. Kürt ve enternasyonalist gençler, Bielefeld, Hamm, Dortmund, Essen ve Duisburg kentlerinde Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için alanlarda olacak.

Avrupa’nın her yerinden Kürt ve enterasyonalist gençleri bir araya getirecek eylem için son çalışmalarını yapan Hazırlık Komitesi, bir çağrı videosunu dijital medya hesaplarından yayımladı.

Çağrı videosu Kürtçe, Türkçe, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İngilizce yayımlanırken, videoda kapsamlı bir şekilde eylemin güzergahına ilişkin detaylara da verildi.

'ÖNDERLİĞİMİZ ŞAHSINDA HEPİMİZE TECRİT VE SOYKIRIM DAYATILIYOR'

Uzun Yürüyüş Hazırlık Komitesi’nin çağrısı şöyle:

“Ülkesinden bir şekilde fiziksel anlamda kopan ve Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri tarafından gelenekselleşen Uzun Yürüyüş eyleminde temel talebimiz Rêber APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak ve bunun için bir bilinç oluşturmak. Sömürgeci TC ve AKP-MHP rejimi tarafından Önderliğimiz şahsında halkımıza tecrit ve soykırım dayatılıyor. Kürdistan’da geliştirilen işgal ve soykırım saldırıları, Bakur ve Başur’da da halkımıza ve yiğit savaşçılarına dönük imha konsepti devrede. Biz Kürt gençleri olarak bu imha konseptini tanımıyor, bu konsepte karşı nasıl ki yoldaşlarımız Avaşîn’de, Metîna’da, Zap’ta Türk faşizmine karşı mücadele ediyorsa, bizler de Rêber APO ile özgürleşme, Kürdistan’da buluşma hayalimizi gerçekleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu temelde, Avrupa’da yaşayan tüm Kürt gençlerini 'Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm' şiarıyla düzenleyeceğimiz Uzun Yürüyüş eylemimize seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz.”