Helsinki’de İran ve Rojhilat’taki serhildana destek eylemi

Finlandiya’da yaşayan Kürtler ve dostları, meşru taleplerle yaklaşık 2 haftadır alanlarda olan İran halklarını selamlamak ve İran devletinin şiddetini protesto etmek amacıyla başkent Helsinki’de bir araya geldi.

Finlandiya’daki Kürtler ve dostları, İran ve Rojhilatê Kurdistan’daki serhildana destek vermek vermek amacıyla yine alanlara çıktı.

Kurdistan Özgür Yaşam Partisi (Partiya Jiyana Azad a Kurdistan-PJAK), Rojhilat Kadın Özgürlük Rojhilat Özgür Kadın Topluluğu (Civaka Jinên Rojhilatî Kurdistan-KJAR), Kürdistan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organizesiyle başkent Helsinki merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, devrim şehitleri anısında bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra Rojava’dan sonra Rojhilat’ta da bir devrim çağrısı haline gelen “Jin Jiyan Azadî” sloganını haykırdı.

Eylemde katılımcı parti ve örgütler adına konuşmalar yapıldı. Bunların içerisinde bulunan Sol Parti’den parlamento üyesi Geşaw Bîbanî ile Veronika Honkasalo, yazar ve çevirmen Soran Zeki da açıklama yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren eylem faşizme karşı ve serhildanlara destek amacıyla atılan sloganlar ardından sona erdi.