Heyva Sor’dan Lübnan’dan kaçan insanlar için yardım çağrısı

Heyva Sor a Kurdistanê, İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan’dan kaçmak zorunda kalan onbinlerce insan için yardım çağrısında bulundu.

Heyva Sor a Kurdistanê yaptığı çağrıda, “İsrail ile Hamas arasındaki savaş 7 Ekim 2023'ten bu yana 42.000'den fazla insanın öldürülmesine yol açtı ve yaşanan yıkım nedeniyle yüzbinlerce insan da yerinden edildi. İnsanlığın bu savaşın yaralarını sarmaya çalıştığı bir ortamda, bu felakete Lübnan-İsrail savaşı da eklendi” dedi. 

Suriye'de 13 yıldır devam eden savaş ve çatışmalar nedeniyle bu ülkeden on binlerce insanın Lübnan'a sığındığını hatırlatan Heyva Sor, Bunların arasında Rojava’dan halkından da çok sayıda kişinin olduğunu belirtti. 

Açıklamada, “İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın ilk günlerinden itibaren Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Suriyeli mültecileri savaşın etkilerinden kurtarmak için çalışmalar yürütüyor. Bu amaçla Özerk Yönetim, ilk hazırlıklarını kısa sürede tamamladı. Yönetimin çağrısı üzerine 29 Eylül'den itibaren Tabka ve Minbic kapılarından bölgeye 13 binden fazla kişi giriş yaptı.” denildi. 

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Rojava İnsani Yardım Kurumu Heyva Sor a Kurd, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için acil yardım kampanyası başlattığını duyurdu. İsrail ile Hizbullah arasındaki savaştan kaçan binlerce insanın güvenli yerlere yerleştirilmesi ve hayati ihtiyaçlarının karşılanması için Heyva Sor a Kurd’un kampanyası büyük önem taşımaktadır. 

Bu nedenle Heyva Sor a Kurdistanê olarak kendimizi bu kampanyanın ortağı olarak görüyoruz. Milliyeti, dini ve inancı ne olursa olsun savaş mağdurlarıyla ilgilenmenin ahlaki ve insani bir görev olduğu bilinciyle, ortak yardım kurumlarımızla birlikte Avrupa, İskandinavya ve Japonya ülkelerinde mali yardım toplayarak bu kampanyayı yürüteceğiz.

Heyva Sor a Kurdistanê olarak yurt dışındaki kuruluşları ve yardımseverler, Heyva Sor a Kurd’un Kampanyasına katılmaya çağırıyoruz. Lübnan'dan kaçan Kürt ve Suriyeli mültecilere yardım eli uzatmak isteyen tüm kişi ve kurumlar, Heyva Sor a Kurdistanê aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlarını gönderebilirler.”

Heyva Sor, yardımlar için şu hesap numarasını paylaştı:

BANKA HESABI:

Heyva Sor a Kurdistanê e.V.

Kreissparkasse Köln

IBAN: DE49 3705 0299 0004 0104 81

BIC/SWIFT: COKSDE33XXX

PAYPAL: [email protected]

paypal.me/heyvasorakurdistane

Yardım amacı: Lübnan Göçmenleri

Heyva Sor’a Kurdistan ayrıca “ADD kararına göre Rheinland-Pfalz eyaletinde derneklerinin bağış toplaması ve derneğe bağış yapılması izninin olmadığına” dikkat çekti.