Hollanda’da Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü

Gençlerin, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik soykırım saldırılarına dikkat çekmek amacıyla ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle iki günlük yürüyüşü Zaandam’dan Amsterdam’a doğru başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle ve Kürdistan’a yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı dikkat çekmek amacıyla birçok gencin katılımı ile Hollanda’nın Zaandam kentinden başkent Amsterdam’a doğru yürüyüşü 1’inci gününü geride bıraktı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) üyesi gençler, “Özgürlük Yürüyüşü, Öcalan’a özgürlük” şiarıyla 04-05 Şubat tarihleri arasında planladıkları uzun yürüyüşe Zaandam kentinde başladı.

Sabahın erken saatlerinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde toplanmaya başlayan kitle, kahvaltı etkinliğinin ardından şehir merkezine doğru yola çıktı. TCŞ ve TekoJIN aktivistleri tarafından açıklamalar gerçekleştirildi.

Abdullah Öcalan’ı anlatan konuşmalar ardından kitle, Amsterdam’a doğru yürüyüşe geçti. Burada Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından

“Bijî Serok APO” ve “Diktatör Erdoğan” sloganlarıyla yürüyüşlerine başladı.

Yürüyüşün yarınki 2’inci gün etabı, Amsterdam Merkezi Tren İstasyonu önünde başlayıp Türk Konsolosluğu önünde bir mitingle sona erecek.