Innsbruck’ta 9 Ekim panelleri

Inssbruck’ta düzenlenen iki panele katılan FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, 9 Ekim Komplosu, Aleviler ve Kürtler üzerinde oynanan oyunları ve HDP’nin misyonunu değerlendirdi.

Avusturya'nın Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck'ta Demokratik Alevi Federasyonu -FEDA Eşbaşkanı ve KCDK-E Divan üyesi Demir Çelik' in katılımı ile Innsbruck Alevi Kültür Merkezi ve Innsbruck Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde paneller gerçekleştirildi.

9 Ekim Uluslararası Komplosunu kınayarak sözlerine başlayan Eşbaşkan, komplonun Kürtler ve Ortadoğu halklarının üzerindeki etkisini dile getirdikten sonra, “Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere Kürt halkının görkemli direnişi, bu komploları boşa çıkarmış ve çıkarmaya devam edecektir” dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki son siyasal gelişmeler hakkında görüşlerini paylaşan Çelik, özellikle son zamanlarda Aleviler ve Kürtler üzerinden oynanan oyunlara değindi. Çelik, sırf seçim için başlatılan göz boyama ve içi boş, hatta Aleviliği birilerinin himayesine sokmak için Alevileri derneklerinin, federasyonlarının Türk Kültür Bakanlığı altındaki vakıflarına bağlamanın ileride vereceği zararlardan bahsetti.

Önümüzdeki döneminde gerçekleşmesi öngörülen seçimler açısından HDP'nin öneminden ve konumundan da bahseden Demir Çelik, üçüncü çizginin gerekliliğini dile getirdi.

FEDA Eşbaşkanı Çelik, son bölümde ise halkın yönelttiği soruları cevaplayarak paneli bitirdi.