Intersindical Solidària: Abdullah Öcalan özgürleşmeli

İspanya’nın Valensiya özerk bölgesinde İntersindical Solidaria (Uluslararası Dayanışma Sendikası), “Abdullah Öcalan’a özgürlük” hamlesi kapsamında uluslararası kurumlara açık çağrıda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talepleriyle küresel düzeyde devam eden kampanya, çok sayıda çevreden destek görmeye devam ediyor. 

Valensiya özerk bölgesinde aktif olan sendika Intersindical Solidària, “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa barışçıl çözüm” hamlesinin birinci yıldönümü etkinlikleri kapsamında hamleye ilişkin bir açıklama yaptı.

Kampanyaya katıldıklarını ilan eden Intersindical Solidària, “Valensiyalı uluslararası dayanışma örgütü olan Intersindical Solidària olarak  aktivistler, sanatçılar, entelektüeller, seçilmiş temsilciler, sosyal hareketler, sendikalar, siyasi partiler ve dünya genelindeki milyonlarca Kürdü bir araya getiren ‘Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ küresel kampanyasına katıldığımızı ilan ederiz” dedi.

Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarını sona erdirilmediğini ve Türk makamları tarafından üç buçuk yıldır hukuka aykırı bir şekilde mutlak tecrit altında tutulmaya devam ettiğini hatırlatan sendika, “Öte yandan, başlatılan kampanya aynı zamanda Türkiye’de Kürt sorununa adil, demokratik ve diyalogla çözülebilecek bir siyasi çözüm geliştirilmesini, bu sürece cezaevindeki Kürt liderin de katılımının sağlanmasını hedeflemektedir” diye belirtti. 

Intersindical Solidària, kampanya hedeflerini desteklediklerini belirterek, Kürt halkı ve örgütlerinin mücadelesiyle tam dayanışma içinde olduğunu  ifade etti.

Uluslararası kurumlara bir çağrıda bulunan sendikası, “Intersindical Solidària, kampanyanın hedeflerini desteklediğini, Kürt halkının ve onların örgütlerinin mücadelesiyle tam dayanışma içinde olduğunu ifade etmekte ve Valensiya, İspanya ve Avrupa’daki kurumlara çağrıda bulunarak Türkiye ve bölgedeki diğer devletlerin Kürdistan’a yönelik saldırılarının durdurulması, Öcalan’ın serbest bırakılması ve Kürt sorununa siyasi bir çözüm geliştirilmesi için harekete geçmelerini istemektedir” dedi.