Karasungur Kanireş Londra’da anıldı

Metîna’da şehit düşen HPG gerillası Karasungur Kanîreş için ailesinin de katılımı ile İngiltere’nin başkenti Londra’da kitlesel bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Başûrê Kurdistan’a işgal saldırısı düzenleyen Türk ordusu ile Kurdistan Özgürlük Gerillaları arasında 2 Şubat günü Metîna alanında yaşan savaşta 7 yoldaşı ile birlikte şehitler kervanına katılan Karasungur Kanîreş (Zübeyir Teymuroğlu) için Londra KCC binasında anma etkinliği düzenlendi.

Anmaya Teymuroğlu’nun ailesi, Britanya Şehit Aileleri Komisyonu, Devrimci Gençlik Hareketi ve Jiyan Kadın Meclisi üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Salona şehit Karasungur Kanireş ve birlikte şehit düştüğü yoldaşları için anma masası kurularak mumlar ve çiçeklerle süslendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 12 Mart 2016 yılında şehit düşen Sur Komutanı Çiyager Hêvî’nin (Cihat Türkan) fotoğrafları asıldı.

Anma, Kurdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Karasungur Kanireş’in değerlendirmelerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada, Kürt Halk Meclisi’den Yalçın Tetwan, TCŞ adına Agit Riha ve Şehit Aileleri Komisyonu üyesi Ali Poyraz birer konuşma yaptı.

‘ŞEHİTLERİMİZİN GÖSTERDİĞİ YOLDAN ŞAŞMAYACAĞIZ’

Kurdistan Özgürlük Gerillasının Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının direniş ve özgürlük ruhu olduğu ifade edilen konuşmalarda, işgalcilere, işbirlikçi ihanete ve faşizme karşı mücadeleye bağlılık sözü verildi. Konuşmacılar, “Ne bombaları, ne panzerleri, ne uçaksavarları, ne tankları, ne topları Kurdistan gerillasını durduramadı, bundan sonra da durduramayacaktır. Karasungur Kanireş yoldaşımız bunun en güzel örneklerindendir. Şehitlerimiz asla bu işgalci Kürt ve Kurdistan düşmanı zihniyete karşı mücadeleden geri durmadı. Biz de şehitlerimizin gösterdiği yoldan şaşmayacağız” vurgusu yaptı.

‘İŞGALCİ VE İHANETÇİLER YENİLECEKTİR’

Şehit Karasungur Kanîreş’in ailesi adına bir konuşma yapan Savaş Kanîreş de, şehitlerin Kurdistan’ın özgürlüğü için, Kürt halkının özgür yaşamı için canlarını feda ettiklerini belirtti ve şöyle devam etti: “Kurdistan dağlarında uzun süredir şiddetli bir savaş yaşanıyor. Bir halkı soykırımdan geçirmek istiyorlar. Ancak şehir Karasungur şahsında Türk işgalci güçleri ve işbirlikçi ihanet, Kurdistan gerillası karşısında  büyük darbe almıştır, alacaktır. Şehit Kanîreş’in ailesi olarak diyoruz ki; bize büyük ve onurlu bir yol çizen şehitlerimize bağlı kalacağız ve mutlaka hayallerini başarıya taşıyacağız. Ve mutlaka işgalciler ve ihanetçiler yenilecektir” dedi. 

Anma, sık sık “Şehîd namirin”, “Kurdistan faşizme mezar olacak” sloganlarının atılması ardından sona erdi.