GÖRÜNTÜLÜ

Katledilen gazeteciler için Bremen’de protesto

İşgalci Türk devleti tarafından gazeteciler Gulistan Tara ve Hero Bahadin’in katledilmesi Bremen’de protesto edildi. Eylemde Türk devletine ve KDP’ye tutum alınması istendi.

Almanya’nın Bremen kentinde Türk devletinin Silêmanî kentine bağlı Seyîdsadiq ilçesinde 23 Ağustos'ta gerçekleştirdiği SİHA saldırısında katledilen gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn için protesto eylemi yapıldı.

Seve Kadın Meclisi öncülüğünde Bremen Eyalet Parlamentosu önünde düzenlenen protesto eyleminde gazetecilerin katledilmesi kınandı, Türk devleti ve KDP işbirliğine karşı tutum alma çağrısı yapıldı.

Katledilen gazetecilerin fotoğraflarının ve dövizlerin taşındığı eylemde, “Verteidige Kurdistan gegen Invasion und Verrat”( İşgale ve ihanete karşı Kurdistan'ı savun) pankartı açıldı. Açıklamada, “Jin jiyan azadî”, “Hoch die internationale Solidarität”(Yaşasın Enternasyonal Dayanışma), “Deutschland finanziert, Türkei bombardiert”(Almanya finanse ediyor, Türkiye bombalıyor) sloganları atıldı.

‘BU İHANET SİZİN DE SONUNUZU GETİRECEK’

Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eşbaşkanı İshak Yılmaz, Türk devletine işgalin yolunu açan KDP’ye şöyle seslendi: “Buradan şunu söylemek istiyoruz; bu ihanet sizin de sonunuzu getirecek. Çünkü dünyada ihanet asla kazanamamıştır. İhanetin zafer kazandığı hiçbir örnek yoktur. Türk devleti bugün Kurdistan’ı işgal etmek istiyor. Ancak gerillanın 40 yıllık direnişi göstermiştir ki Türk devleti kazanamamıştır ve kazanamayacaktır. Bu kirli savaşta kirli devlete karşı gerilla 40 yıldır Kurdistan dağlarında amansız bir savaş yürütülüyor. Bugün Türk ve Kürtlerin ortak yaşayacağı bir yaşamı Türk devleti pratikleriyle zor kılıyor. Bugün Kürt sorunu ile ilgili muhatap olan Serok Apo ile bir masaya oturmazsa yarın muhatap alacağı kimse olmayacaktır.”

Protesto eylemi Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Koordinasyonu (KON-MED) adına yapılan açıklama ile son buldu.