Katledilen gazeteciler için Brüksel’de eylem

“Devletlerin terörünü protesto etmek ve gazetecilik hakkını savunmak için sesimizi yükseltiyoruz” diyen ROJIN, 5 Eylül’de Irak Konsolosluğu’nun bulunduğu Brüksel’de protesto düzenliyor. ROJIN tüm gazetecileri ve dostlarını dayanışmaya davet etti.

İşgalci Türk devletinin Silêmanî’de, 23 Ağustos’ta içinde gazetecilerin bulunduğu aracı Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile bombalayarak katlettiği gazeteciler Gulistan Tara ile Hêro Bahadîn için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Irak Konsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştirilecek.  

Kurdistan Kadın Gazeteciler Birliği’nin (Yekîtiya Rojnamevanên Jinên Kurdistan-ROJIN) çağrısı üzerine gerçekleştirilecek eylem, 5 Eylül Perşembe günü saat 15.00’da, Irak Konsolosluğu’nun yer aldığı Avenue Franklin Roosevelt 115, 1000 Bruxelles adresinde düzenlenecek.

Gazetecileri ve ROJIN dostlarını protesto eylemine katılarak dayanışma göstermeye çağıran ROJIN açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ağustos 2024 tarihinde Türk devletine ait bir SİHA, Silêmanî kentine bağlı Seyîdsadiq ilçesinde iki kadın gazeteci, Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’i katletti. Sadece Kürdistan’da değil dünyanın dört bir yanında -özellikle savaş ve çatışma bölgelerinde- hakikatleri haberleştiren gazeteciler öldürülmekte. Devletlerin terörünü protesto etmek ve gazetecilik hakkını savunmak için sesimizi yükseltiyoruz. Biz Kürt gazeteciler olarak 23 Ağustos Seyîdsadiq katliamını protesto etmek ve kaybettiğimiz meslektaşlarımızı anmak için Brüksel Irak Konsolosluğu önünde bir araya geliyoruz. Siz meslektaşlarımızı ve tüm dostlarımızı dayanışmayı yükseltmek için protesto eylemimize davet ediyoruz.”