KCÊ-E: Kutsal topraklarımızı savunmak için alanlara dökülelim

Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan KCÊ-E, Kürdistan halkına ve dostlarına, "Kutsal topraklarımızı savunmak ve sahip çıkmak için alanlara dökülelim" çağrısında bulundu.

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu (KCÊ-E) Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Rojava'ya yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kürt halkı ve dostlarının bir an önce sokağa çıkarak Şengal, Maxmur ve Rojava'daki soykırım saldırılarına karşı tepkilerini ortaya koyması gerektiğine değinilen KCÊ-E) açıklamasında, "Türk devletinin Şengal'e bağlı Geliyê Kersê, Barê, Şengal dağı ve eteklerine yönelik bombardımanı devam ediyor. Diktatör Erdoğan liderliğindeki Osmanlı torunları tüm kutsal mekanlarımıza saldırıyor. Bu toplumu ve Êzidî inancını yok etmek, defalarca kez gerçekleştirdikleri fermanı sonuca ulaştırmak istiyorlar.

Türk devleti hedeflerine ulaşmak için bütün imkanlarını kullanarak Şengal'e saldırıyorlar. Osmanlı torunlarının bu saldırılarını durdurmak, toplumumuzu, inancımızı, kutsal topraklarımızı ve mekanlarımızı korumak için alanlara dökülelim. Tüm Kürdistan halkını ve dostlarını Şengal, Maxmur ve Rojava'ya yönelik Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" denildi.