KCDK-E: 1 Mayıs'ta birlik olalım, direnişi büyütelim

Savaş politikasının yoksulluğu derinleştirdiğine dikkat çeken KCDK-E, "1 Mayıs’ta birlik olmaya, direnişi ve demokratik mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 1 Mayıs'ı kutladı.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, "Kapitalist-modernite sistemi yarattığı baskı, zulüm ve sömürüyle hayatı felç etmektedir. İnsanlığın başına bela edilen koronavirüs salgını ve daha birçok tehditle insanlık ağır bir baskı süreci ile karşı karşıyadır" dedi.

'İKTİDARIN SAVAŞI YOKSULLUK GETİRİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Sömürenlerin baskı, tehdit ve sömürüsüne karşı 1 Mayıs’ta emek ve özgürlük mücadelesinin her zamandan daha çok ortak mücadeleye ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekteyiz.
Kapitalist tekeller karlarını en üst boyuta çıkarmak için doğayı tahrip ederek insanlığı büyük felaketlerle karşı karşıya bırakmaya devam etmektedirler. Savaşların hiç durmadığı, çalışanların haklarının ellerinden alındığı, işsizlerin açlıkla karşı karşıya olduğu, sosyal haklar, eşitlik, demokrasi ve doğanın tahrip edildiği, en kötü olduğu bir süreçte 1 Mayıs emek bayramını kutluyoruz.
Kapitalistlerin övünerek bahsettikleri ‘sosyal adalet’ siteminin içi boş bir kandırmaca olduğu koronavirüs salgınıyla net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Savaşa, silaha, gökdelenlere ve her türlü toplum dışı harcamalara yatırım yapan kapitalist modernite koronavirüs karşısında felç olmuştur.
İnsanlığın başına bela olan AKP-MHP faşizmi ve Erdoğan diktatörlüğü Türkiye Ortadoğu’daki demokrasi, eşitlik, emek hareketinin önünde büyük bir engel olarak durmaktadır. Tüm toplum üzerinde sürdürdüğü zulüm ve korku imparatorluğu.
Başta Kürt coğrafyası olmak üzere bölgede sürdürdüğü savaş, emekçilerin döktükleri alın terinden elde edilen kârlarla ödenmektedir. Başta Garê olmak üzere özgürlük mücadelesine karşı sürdürdüğü soykırımcı savaşı yenilgi almasına rağmen sürdürerek halkların yoksullaşmasına sebep olmaktadır.

'TECRİDE, FAŞİZME KARŞI DİRENİŞİ BÜYÜTELİM

Bu nedenle 1 Mayıs, sömürüye, zulme ve savaşa karşı birlik ve mücadele günü olarak daha çok anlam kazanmaktadır. Halklar, emekçiler, kadınlar, gençler, inançlar ve tüm ezilenler olarak 1 Mayıs’ta direniş ve birlik ruhunu kapitalist modernitenin sömürü, katliam ve felaketlerine karşı, ve ötekileştirilen herkesin demokratik birliğine vesile etmeliyiz.
AKP-MHP faşist blokuna karşı ortak mücadele yürüterek, alanlara akarak kapitalist moderniteye karşı tek yumruk olmalıyız. Bulunduğumuz her yerde ve her zaman birleşerek tecride, faşizme karşı özgürlük direnişini yükseltmeliyiz.

KCDK-E olarak 1 Mayısları emeğin özgürleştirildiği ve özgür yaşamın başlangıcı olduğu bir dünya yaratmak için yurtsever halkımızı, devrimci, demokrat, aydın tüm muhalif kesimleri salgının insan hayatını tehdit ettiği bugünlerde birlik olmaya, direnişi ve demokratik mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz."