KCDK-E: 12 Şubat'ta Önder Apo’nun özgürlüğü için seferber olalım

KCDK-E uluslararası komploya dikkat çekerek, "12 Şubat’ta Strasbourg ve tüm ülkelerde yapılacak eylemlere katılalım, Önder Apo’nun özgürlüğü için seferber olalım" dedi.

KCDK-E eşbaşkanları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu’da son derece kritik bir süreçten geçiyoruz. Bir taraftan işgalci Türk devletinin sürdürdüğü işgal ve katliamlar, diğer taraftan Reber Apo üzerinden sürdürülen ağır tecritle Kürdistan halkına karşı sürdürülen soykırımcı savaş gittikçe derinleşiyor" denildi.

"Çöküşe çoktan girmiş olan AKP-MHP faşist iktidarı tecrit, katliam ve işgal politikaları ile ömrünü uzatmaya çalışmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, Avrupa Konseyi ve CPT'ye de rolünü oynamadığı için tepki gösterildi.

'ÇÖZÜM VE DEMOKRATİKLEŞME ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN GEÇER'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Önder Apo herhangi biri değildir. Önder Apo Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının umudu, savaşa karşı barışın, baskı ve işgale karşı demokrasiyi, çatışmalara karşı ortak yaşamı geliştiren düşüncenin çözüm gücü ve önderidir. Geliştirdiği paradigma ile dünya halklarının, aydınların, demokrasi ve özgür isteyenlerin önderi konumundadır. Faşist AKP-MHP ittifakının saldırıları ve uluslararası güçlerin sessiz destekleyen tutumları bu nedenledir.

Türk devleti Önder Apo şahsında Türkiye ve Ortadoğu’da yaşayan tüm halklara, Kürt halkının tüm değerlerine karşı bir savaş yürütmektedir. Diktatör Erdoğan soykırımcı ve halklar üzerinde katliamları derinleştirerek ayakta kalmayı hayal ediyor.

Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin Önder Apo'nun özgür olarak rolünü oynamasından geçtiği gerçeği dünyanın her tarafından yapılan açıklamalarla teyit ediliyor.

'HERKESİ EYLEMLERE ÇAĞIRIYORUZ'

Demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlükten yana olan kurumlar, aydınlar, enternasyonalistler ve gençler, 'Öcalan’a özgürlük! Israrlıyız' şiarı ile Reber Öcalan’ın özgürlüğü için 6 Şubat’ta başlattıkları uzun yürüyüşlerini 12 Şubat’ta Strasbourg’da yapılacak yürüyüş ve mitinge katılarak sürdürecekler.

12 Şubat’ta Strasbourg’ta Güney Almanya, İsviçre, Strasbourg ve Belçika’nın katılımı ile merkezi yürüyüş ve miting gerçekleştirilecektır. Aynı şekilde diğer Avrupa ülkelerinde ve eyaletlerinde de uluslararası komployu kınama ve Önder Apo’nun özgürlüğü için yürüyüş ve mitingler yapılacaktır.

KCDK-E olarak, 12 Şubat’ta Strasbourg ve tüm ülkelerde yapılacak eylemlere başta Kürdistan halkı olmak üzere aydın, sanatçı, ekolojist, kadın hakları savunucuları, özgürlük ve eşitlikten yana olan herkesi farklı ve yaratıcı etkinliklerle katılmaya çağırıyoruz."