KCDK-E: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 15 Nisan'da eylemlere!

KCDK-E, "Önderliğin fiziki özgürlüğü ve Kurdistan’ın statüsünü sağlamak hedefiyle 15 Nisan merkezi eylemleri için seferber olalım" dedi.

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "11 Şubat'ta Merkezi düzeyde planladığımız Strasbourg Uluslararası Komployu Kınama ve Önder Apo'ya Özgürlük' yürüyüşünü, 6 Şubat’ta Kuzey Kurdistan, Türkiye ve Rojava’da yaşanan depremden ötürü Nisan ayına ertelemiştik" denilerek, şunlar belirtildi:

"Türk faşizmi ve Uluslararası Komplo güçlerinin bizleri Önder Aposuz bir yaşama alıştırma stratejisini reddediyoruz. Önder Apo'nun özgürlüğünü bütün çalışmalarımızın ve yaşamımızın ana merkezi olarak planlıyor ve bu temelde eylemselliklerimizi geliştiriyoruz. Biliyoruz ki Önder Apo'ya yönelik ağırlaştırılmış bu tecrit ve izolasyon onun düşünce gücünden ve etkisinden duyulan korkunun sonucudur. Tecrit edilmek istenen Önder Apo şahsında demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü paradigmadır. Bu paradigmanın başta Ortadoğu olmak üzere bütün dünyada bulduğu görkemli karşılıktır.

'ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ YENİ BİR TARİHİN BAŞLANGICI OLUR'

Önder Apo'nun özgürlüğü, kapitalist modernitenin yaşadığı derin kaos ve krizin demokratik uygarlık değerleri temelinde yeni bir tarihin başlangıcına yol açması demektir. Bütün ezilen ve yok sayılan kimliklerin bir arada eşit, özgür ve ortak yaşamasının yol haritasıdır.  

Bütün dost ve düşman herkes bilmelidir ki 25. yılına girerken artık önderlik üzerindeki tecride ve izolasyona yönelik tahammülümüz kalmamıştır. Komplonun bu 25. yılında Önder Apo şahsında insanlığın komünal demokratik değerlerinin özgürlüğü temel yaşam amacımızdır.

Bu temelde uluslararası güçlerin birinci paylaşım savaşı sonrası Kürt soykırımını ve Kurdistan’ın parçalanmasını esas alan Lozan’ın 100. yılı olan 2023'te AKP-MHP faşizmini ve Türk sömürgeciliğini yenilgiye uğratmak, Önderliğin fiziki özgürlüğü ve Kurdistan’ın statüsünü sağlamak hedefiyle 15 Nisan merkezi eylemlerine seferber olalım.

Bu hedef ve amaçla 15 Nisan’da Almanya, Kuzey Fransa, İsviçre, Belçika ve Hollanda'nın katılımıyla Avrupa merkezli Düsseldorf  yürüyüşünde, Güney Fransa’nın katılımı ile Marsilya, Norveç, Finlandiya, İsveç’te de Stockholm, Göteborg, Kanada, Avustralya, Kıbrıs, İngiltere, Avusturya, İtalya ve Yunanistan’da yapılacak Reber Öcalan’a Özgürlük Hemen Şimdi  merkezi yürüyüş ve mitinglerinde o ülkelerde yaşayan Kurdistan halkının ve dostlarının katılımı ile Önderlik üzerindeki tecridin kırılması Önderliğin özgürlüğünü haykırmalıyız.

'AKTİF KATILIM İÇİN ÇALIŞILMALI'

Tüm halkımızın ve dostlarımızın bu yürüyüşlere aktif katılmasını sağlamak için tüm meclislerimiz ve çalışanlarımız seferberlik ruhu ile kendisini planlamalı, evine gidilmeyen, ikna edilmeyen Kurdistanlı tek bir insanımız ve dostumuz kalmamalıdır.

Her ülkede ve şehirde otobüsler tutulmalı ve tüm hazırlıklar bu tarihsel bilinç ile yapılmalıdır.

Biz KCDK-E olarak herkesi Önder Apo'nun özgürlüğünde buluşmaya ve insanlığın temel kurtuluş sembolü olan 'Önder Apo'ya özgürlük' şiarı ile bu yürüyüşlere davet ediyoruz."