KCDK-E: Alanlara, Kürdistan’ı savunmaya!

Türk devletinin soykırım saldırılarını sert bir şekilde kınayan KCDK-E, çatısı altındaki tüm kurum ve yapılarla birlikte tüm Kürdistan halkını ve dostlarını alanlara çıkmaya ve en üst düzeyde tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Rojava’ya yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı  yazılı açıklama yaptı. 

“KCDK-E bünyesindeki bütün kurum ve yapılar olmak üzere bütün halkımızı ve dostlarını halkımızın bütün kazanımlarını ve varlığını hedefleyen bu insanlık dışı saldıra karşı bulundukları yerlerde alanlara çıkmaya ve en üst düzeyde tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz” denilen açıklama şöyle: 

“Katliamcı, gözü dönmüş faşist Türk devleti Mexmûr, Şengal ve Rojava'nın Teqil Beqil köyü yakınlarını bombaladı.

Barbar DAİŞ çetelerinin Hesekê’de yaşadığı yenilgiyi hazmedemeyen soykırımcı Türk ordusu sivil yerleşim merkezlerini hedef alarak intikam almak istiyor. Bu nedenle Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla Maxmur, Şengal ve Rojava’ya hava saldırıları düzenlemektedir.

100 yıllık kanlı tarihinin neredeyse tümü soykırımla anılan faşist Türk devletinin eli kanlı ordusu bu akşam savaş uçakları ile Mexmûr, Şengal ve Rojava'nın Teqil Beqil köyü yakınlarını bombalayarak sivil yerleşim yerlerini hedef aldı.

Onlarca savaş uçağının yer aldığı bu kapsamlı saldırı, Türk devletinin katliamcı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Başta BM ve AB olmak üzere, uluslararası muhatap bütün kurumları bu insanlık dışı saldırılara karşı sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye, buna karşı tutum sahibi olmaya çağırıyoruz.

Uluslararası güçlerin bu sessizliğinden destek alan Türk devleti, bu saldırılarla açık soykırım hedeflemektedir.

KCDK-E bünyesindeki bütün kurum ve yapılar olmak üzere bütün halkımızı ve dostlarını halkımızın bütün kazanımlarını ve varlığını hedefleyen bu insanlık dışı saldıra karşı bulundukları yerlerde alanlara çıkmaya ve en üst düzeyde tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz!”