KCDK-E'den Polonya'daki gözaltılara tepki

KCDK-E, Polonya'da Kürtlerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, kamuoyunu dayanışmaya çağırdı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AKP-MHP faşist rejimin işbirlikçi kolluk kuvveti gibi çalışan Polonya polisi 4 Ekim sabahı 50 Kürt yurtseverin evlerine ve işyerlerine Türk devletini aratmayacak insanlık dışı metotlarla baskınlar yapmıştır. Gerekçeleri Türk devletin Kürdistan’da  Kürtlere karşı kullandığı argümanlar ve terörize eden yaklaşımlardır" denildi.

'HANGİ ÇIKAR VE SÖZLERİN KARŞILIĞINDA KÜRDE SALDIRDINIZ?'

Açıklamada şunlar belirtildi:
"Kürdün kendi diline ve kimliğine  sahip çıkmasını gerekçe gösterecek kadar hukuk ayaklar altına alınmıştır. Birçok insanımız  Saatlerce kendi evinde tutsak muamelesi ile baskı altına alınan Kürtler karakola götürüldüklerinde birçok çirkin baskı ve aşağılanmaya maruz kalmıştır.

Gerçekleştirilen operasyonlarda iki polisin Türkçe konuşması MİT iş birliği ile bu operasyonların gerçekleştirildiği ihtimalini öne çıkarıyor. Eğer bu operasyonları çete devleti TC’nin elemanları ile ortak yapılmış ise bu daha da çirkin ve kabul edilemez bir durumdur. Bu Polonya’nın hem uluslararası yasaları hem de kendi yasalarını ayaklar altına almasıdır ve Türkiye’nin Kurdistan’da yürüttüğü katliam ve kirli politikalarına destek vermek ve hatta ortak olmak anlamına gelir.
Polonya devleti hangi çıkarların ve sözlerin karşılığında faşist Türk devletinin hizmetinde hareket etmektedir? Polonya hükümetini yürütülen bu yanlıştan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.
Faşist Türk devleti hiçbir ülkenin ve halkın dostu değildir. Polonya hükümetini demokratik hukuksal kurallara ve evrensel insan hakları sözleşmelerine uymaya çağırıyoruz.
KCDK-E olarak Polonya’nın Kürtlere yönelik uyguladığı bu baskıları ve  uygulamalarını kınıyoruz. Polonya hükümetini AKP-MHP faşıst rejimine, diktatör Erdoğan’la Kürtlere karşı kirli iş birliğine son vermeye çağırıyoruz. Polonya kamuoyunu, demokrasi savunucularını buna karşı çıkmaya ve Kürlerle dayanışmalarını yükseltmeye çağırıyoruz."