KCDK-E: Festival tecrit, işgal ve soykırıma karşı irade beyanı oldu

KCDK-E Eş Başkanları, 30’unu Kürt Kültür Festivali ardında verdiği kutlama mesajında festival için “Önder Apo’nun özgürlüğü, işgal ve soykırıma karşı ortak ulusal irade beyanın yinelendiği gün oldu” dedi.

KCDK-E Eş Başkanları yazılı mesajında “Bu yıl 30. “Emê li dijî dagirkerî û qirkirinê Kurdistanê biparêzin, Rêber Öcalan azad bikin” şiarıyla gerçekleşen Uluslararası Kürt Kültür Festivali, önder Apo’nun özgürlüğü, işgal ve soykırıma karşı ortak ulusal irade beyanın yinelendiği gün oldu” ifadelerini kullandı.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi:

“Hollanda’nın Landgraf kentinde Reber Apo’ya özgürlük şiarıyla gerçekleştirilen Festivale, Almanya, Fransa, Belçika, İsviçre, Avusturya, İtalya, İngiltere’den gelen binlerce kişi akın akın seferber oldu.

Önder Apo üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin teşhir edildiği, işgalci Türk devletinin her tür kimyasalla gerçekleştirdiği saldırılar ve bunun karşısında büyük bir direniş gösteren Kürdistan halkı ve gerillanın destansı mücadelesi selamlandı.

Kürdistan’ın tüm parçalarından dengbêjlerin, sanatçılarının sahne aldığı, önemli şahsiyetlerin halka seslendiği, Reber Apo’nun özgürlüğü için dünyanın dört bir yerinden dayanışma ve kararlılık mesajları veren, sendikacı, aydın, bilim adamı ve şahsiyetlerin katıldığı büyük bir ortaklaşma günü oldu.

Gençler, enternasyonalistler “Bijî Serok Apo” sloganları ile festival alanını direniş alanına çevirdiler.

Hava koşulları ve şiddetli yağmura rağmen festivale katılan binler Reber Apo üzerindeki tecridin son bulması ve özgürlüğünün derhal sağlanması için sloganlarını aralıksız haykırdılar. Uluslararası güçlerin sessizliğini teşhir ettiler. İşgal ve soykırım saldırılarına karşı Kürt halkının sürdürdüğü direniş ve gerillalar defalarca selamlandı. Zap, Metîna ve Avaşîn direnişin yolumuzu aydınlattığı sloganlarla ifade edildi.

Reber Apo etrafında büyütülen özgürlük çemberi Güney Afrika’dan İngiltere ve daha birçok ülkedeki dayanışma mesajlarıyla kararlılık beyanında bulunuldu. Tıpkı Mandela gibi Reber Öcalan’ında milyonların iradesi olduğu ve özgürlüğünün vazgeçilmez bir talep olduğu dillendirildi.

Ortadoğu coğrafyasında gerçek bir barışın sağlanabilmesi için Reber Apo’nun özgürlüğüne kavuşarak özgür koşullarda rolünü oynaması gerektiği yinelendi.

Kürt halkının Türk devletinin zulmüne, soykırıma, kadın cinayetlerine karşı haklı ve meşru mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği ve Kürt özgürlük mücadelesinin soykırım saldırılarına karşı kesin zafer kazanacağı on binlerin coşkusunda kendini ifade etti.

Festival 30 aşkın yazarın açtığı stantla festivalde yazarlar halkla buluşarak bütünleşti.

KCDK-E olarak Uluslararası Kürt Festivali’ne katılan on binleri, gençleri, kadınları, çocukları, yaşlıları, aydınları, devrimci-demokratları, tüm inançlardan insanları, Reber Öcalan’ın özgürlüğü için aralıksız mücadele sürdüren uluslararası kurumları, sendikaları, şahsiyetleri ve enternasyonalist gençleri saygıyla selamlıyoruz.

Ayrıca festivalin gerçekleşmesinde ev sahipliği yapan Landgraaf Belediye başkanı ve personeline, festival alanı Megaland personeline, yine sahne, teknik, yemek ve tüm stantlarda yağmur ve soğuk hava koşullarına rağmen emek veren tüm meclis çalışanlarına ve basın emekçilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”