KCDK-E festivale katılmak için seferber olmaya çağırdı

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Hollanda’nın Landgraaf kentinde yapılacak 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne katılmak için “seferber olmaya” çağırdı.

KCDK-E yaptığı yazılı açıklamada “30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali 17 Eylül tarihinde Hollanda’nın Landgraaf şehrinde gerçekleşecek. Festivale ev sahipliği yapan başta Hollanda olmak üzere Almanya, Kuzey Fransa, Avusturya, İsviçre, İngiltere ve Belçika’daki Kurdistanlılar ve dostları katılacaklar” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Önder Apo üzerindeki tecrit dünyada eşi benzeri görülmemiş bir işkence sistemiyle sürdürülmekte, Sömürgeci Türk devleti işgal, katliam politikaları ile halkımızın özgürlük yürüyüşünü durduracağını sanmaktadır. Avrupa’nın birçok ülkesinden katılım sağlanacak olan Kürt Kültür Festival’i Önderliğimiz üzerindeki tecridin ağırlaştırıldığı, Kürdistan’da işgal ve soykırımın arttığı tarihi bir süreçte gerçekleşecek.

Kurdistan’da uygulanan fiziki, kültürel ve tarihi soykırıma karşı halkımız büyük bedeller ve fedakârlıklara oluşturduğu ulusal değerlerini ve kültürünü korumakla yetinmeyerek daha da geliştirerek özgürlüğe ve statüye yakın olduğu bir süreçte 30. Festivalini gerçekleştirmektedir.

Avrupa’nın tüm ülkeleri ve şehirlerinden gelecek Kürdistanlılar ve dostları bu kültürel şölende yerlerini alarak hem siyasal hem de ulusal reflekslerini ortaya koyacaklar.

Zengin kültür ve sanat programı dört parça Kurdistan’dan gruplar dengbej divani ile başlayacak kültür programında Ezidi, Riya Hek, Rojava, Başur ve Bakur’dan farklı gruplardan yüz yirmi sanatçı sahne alacak. Dört parça Kurdistan’dan konuşmacıların olacağı festival, ulusal ve kültürel bir şölen olarak Kurdistan halkının “Kurdistane bipareze” sloganı ile sömürgeciliğe karşı ulusal bir duruş ortaya koyarak herkese mesaj olacaktır.

Dünyanın birçok merkezinden Afrika’dan, Avrupa ve Kanada’ya kadar farklı ülkelerden Öcalan’a Özgürlük inisiyatifinde yer alan onlarca tanınmış şahsiyetler, sendikacılar, siyasetçiler festivale katılarak Reber Öcalan Özgürlüğünü ve Kurdistan’daki katliamlara karşı ortak sahiplenmeyi haykıracaklar.

Kürt halkı sömürgecilere, uluslararası güçlere ve ihanete karşı ulusal birlik ve direniş mesajları, denbejler ile ulusal kültür ve değerlerini geliştirip güçlendireceğinin mesajını vererek irade beyanında bulunacak.

Başkan Apo’nun önerdiği özgürlük çizgisi etrafında bir araya gelerek tecride karşı özgürlük, eşitlik, demokrasi sloganları haykırılacak.

Tüm teknik hazırlıkların tamamlanan festivale katılım talebi büyüktür. Avrupa’nın birçok merkezinde bütün şehirlerde otobüsler tutulmuştur. Halkımızı bulunduğu yerlerde önceden belirlenen hareket noktalarında zamanında hazır olmaya çağırıyoruz. Herkes en yakındaki Kürt Toplum Merkezleri’nden otobüs kalkış saatlerini öğrenebilirler. Tüm toplum merkezlerimiz hiçbir insanimiz yerde kalmayacak tedbirlerini almalıdır.

Ayrıca festivalin sağlıklı, güvenlikli, verimli geçmesi, hedefe ve amaca ulaşması için herkesin sorumluluk göstermesi gerekiyor.

KCDK-E olarak, “Emê li dijî dagirkerî û qirkirinê Kurdistanê biparêzin, Rêber Apo azad bikin” şiarıyla yapılacak festivale   tüm halkımızı ulusal kıyafetleri ile yine tüm devrimci, demokrat, barış savunucularını Zap direniş ruhu ile festivale katılmaya çağırıyoruz.