KCDK-E, her yerde acil eyleme çağırdı

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Süleymaniye’de jineoloji aktivisti Nagihan Akarsel’e yapılan suikasti kınayarak, Kürtleri yaşadıkları her yerde acil eyleme çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “Süleymaniye’de Nagihan Akarsel’e gerçekleştirilen suikast kadın özgürlüğüne karşı yapılmıştır” dedi.

4 Ekim sabahı Süleymaniye’de gerçekleşen “vahşi suikast saldırısında Jineoloji Editörü akademisyen Nagiyan Akarsel’in şehit düştüğünü” hatırlatan KCDK-E, “Faşist AKP-MHP rejimi ve işbirlikçisi ihanet çetesi KDP eliyle yapılan bu saldırı Özgür direnen kadına yapılan bir saldırı ve Paris’de yapılan katliamın devamıdır” diye belirtti.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “KCDK-E olarak bu katliamı kınıyoruz, kadın  özgürlüğünden yana olan herkesi eylemleri ile bu saldırıyı kınamaya çağırıyoruz.

Özelikle İran-Rojhilat’ta kadınların gelişen özgürlük, eşitlik, demokrasi mücadelesinin JIN-JIYAN-AZADI sloganı etrafına uluslararasılaştığı bir dönemde Süleymaniye’de Jineoloji dergisi editörü Nagihan Akarsel’e yapılan bu suikast Jineoloji-Kadın özgürlük düşüncesine yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı Nagihan şahsında kadın özgürlük düşüncesine, Kürt halkına, demokrasi, özgürlüğe yapılan bir saldırıdır ve Paris katliamının devamı niteliğindedir. Aynı zamanda Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmenin devamıdır.

Tekçi cihatçı eril erkek egemenlik düşüncenin temsilcisi olan AKP-MHP faşizmi ülke içinde ve dışında kadın özgürlük düşünceye her türlü kirli yöntemle saldırarak düşmanlık yamakta ve engellemek istemektedir. Çünkü ülke içinde ve dışında bu egemenlikci, sömürgeci anlayışa karşı mücadelenin öncülüğünü yapmakta ve faşist rejimi yenilgiye uğratacağını görmektedirler.

KCDK-E olarak tüm Avrupa ülkelerinde, Kanada ve Avusturalyada başta olmak üzere Kürt halkı ve tüm demokrasi, özgürlük, eşitlik yanlısı olan herkesi acilen an itibaren sokağa çıkmaya ve Süleymaniye’deki bu alçak suikaste karşı eylem yapmaya çağırıyoruz. Jin Jiyan Azadî’nin yılmaz savunucularına en güçlü şekilde sahip çıkalım.”

İSVİÇRE’NİN BİRÇOK KENTİNDE EYLEM VAR

Bir çağrı da İsviçre Kürt Kadınlar Birliği’nden  (YJK-S) geldi.  YJK-S, bu akşam Kürtler ve dostlarını alanlara çağırdı.

Açıklamada, "Faşist AKP/MHP rejimi ve işbirlikçisi, ihanet çetesi KDP eliyle yapılan bu katliam esasında özgür kadına yapılan bir saldırıdır. Korkakça ve alçakça gerçekleştirilen bu saldırıda Nagihan Akarsel yoldaşımız 11 kurşunla katledilmiştir. Bizler başta Kürt kadınları olarak 'Jin, Jiyan, Azadî' yılmaz savunucularına yönelen bu katliam saldırısına karşı tüm dostlarımızı alanlara çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

Bu akşamki eylemler şöyle:

Zürih: Bahnhof / 18.30

Bern: Bahnhofplatz / 18.30

Basel: Bahnhofplatz / 18.30

Aarau Bahnhofplatz / 17.00