KCDK-E komploya karşı seferberliğe çağırdı

KCDK-E, uluslararası komploya karşı 'Öcalan'a özgürlük! Onun özgürlüğünde ısrar ediyoruz!’ sloganıyla yapılacak eylemlere tüm Kürdistanlıları ve dostlarını çağırdı, uzun yürüyüşe dikkat çekti.

KCDK-E eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "23 yıl önce başlatılan uluslararası komplo, Önder Apo’nun şahsında başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına dönük yapılmış bir müdahaledir" denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Ortadoğu’nun karanlık çağlarda kalmasını arzulayan, savaş ve kandan rant elde eden uluslararası güçler ve yerli gerici iktidarlar komployla özgürlüğün ve eşitliğin teminatı olan Önder Apo’nun çözüm fikirlerinin filizlenip yeşermesini engellemek için başvurdular.

Önder Apo Demokratik Ortadoğu ve halkların ortak yaşamını esas alan bir yaşamı önererek gericiliklerin ve yaşanan savaş cehenneminin son bulacağı bir dünya önermekteydi. Küresel ve bölgesel güçler halkların özgürleşeceği bu düşüncenin önderi Önder Apo’yu esir alarak bunu durdurabileceklerini sandılar.

'KENETLENMELİ VE MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ'

Önder Apo’nun fikirleri 23 yıllık esaret sürecinde daha da büyümüş, evrenselleşerek Ortadoğu ve dünya halklarına ilham kaynağı olmuştur. İngiltere, Avrupa, Afrika ve dünyanın birçok yerinde sendikalar, aydınlar, sanatçılar, siyasetçiler olmak üzere farklı ülkelerde, farklı kesimler Kürdistan ve Ortadoğu’da demokrasinin, eşitliğin ve çözümün gelişmesi için Rêber Apo’nun özgürlüğü için aktif çalışmakta ve platformlar oluşturmaktadır.

Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele etmek Kürt halkının üzerindeki soykırımı durdurma, halkların kardeşliği ve faşist Türk devletinin Türkiye ve Ortadoğu halkları üzerinde ki baskılarını yıkmakla iç içe geçmiştir. Demokrasi ve özgürlük isteyen herkes birlikte mücadele ederek faşist AKP-MHP rejimini durdurmak için kenetlenmeli ve mücadeleyi büyütmelidir.

6 Şubat tarihinde 'Öcalan'a özgürlük! Onun özgürlüğünde ısrar ediyoruz!’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan küresel eylemlerle uluslararası komplo ve tecride karşı seferber olacağız.

UZUN YÜRÜYÜŞ

Dünyanın her tarafından seferber olan 150 enternasyonalist siyasetçi, gazeteci, sanatçı, anarşist ve şahsiyet Frankfurt’ta başlayacak uzun yürüyüşün bir kolu olarak 12 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentine olacak şekilde uzun yürüyüş gerçekleştirecekler.

Gençliğin oluşturacağı ikinci kol ise 6 Şubat günü İsviçre’nin Basel şehrinden Fransa’nın Strasbourg şehrine kadar yürüyerek 12 Şubat’ta enternasyonalist kolla buluşacaklar.

Uluslararası komplo 23. yılına girerken, Önder Apo'ya özgürlük hamlesi komployu yerle bir edip komplocu güçlere gereken cevabı bir kez daha verecektir. 'Öcalan'a özgürlük! Onun özgürlüğünde ısrar ediyoruz!’ hamlesi Önder Apo'nun özgürlüğünü hedefleyen ve bu komployu boşa çıkarma seferberliğidir.

'SEFERBERLİK RUHUYLA SAHİPLENELİM'

Komployu boşa çıkarma mücadele sürecimiz 23. yılında 'Öcalan'a özgürlük! Onun özgürlüğünde ısrar ediyoruz!’ temelinde olacaktır. Her zamandan daha fazla büyük bir mücadele ve eylem süreci içinde olmamız gerekiyor.

Önderliğe özgürlük hamlesi temelinde planlanan eyalet ve kentlerde ayrıca gerçekleştirilecek 3 günlük yürüyüşlere seferber olmak ve kararlı duruşumuzun zirveye çıkarılması komployu boşa çıkarmada önemli bir rol oynayacaktır.

KCDK-E olarak 6 Şubat tarihinden itibaren komploya karşı yapılacak küresel eylemlere tüm Kürdistanlıları, demokrat, devrimci, feminist, ekolojist demokrasi özgürlükten yana olan herkesi seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz.

12 Şubat'ta Strasbourg’a varacak uzun yürüyüşlerin yakın ülke ve bölgelerin katılımı ile gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinge aktif katılmak için şimdiden seferber olmalıyız.

12 Şubat yürüyüşünün gerçekleşeceği adres: 9 Pl. de la Gare 67000 Strasbourg."