KCDK-E: Strasbourg'daki eylemi sahiplenelim

KCDK-E ve TJK-E, Strasbourg'daki oturma eyleminin sonuç alınıncaya kadar devam ettirilmesinde kararlı. KCDK-E, 21-22 Kasım'daki mitinglere katılmaya ve sahiplenmeye çağırdı.

Strasbourg’da CPT ve Avrupa Konseyi önünde Öcalan'ın özgürlüğü, CPT’nin görüşmesi ve bir heyet göndermesi talebiyle başlayan oturma eylemi bir ayını dolduruyor. 60’ın üzerinde kurum ve aydının desteklediği eylem, yoğun katılım ve ziyaretlerle devam ediyor. CPT ve Avrupa Konseyi ile yapılan görüşmelerde istenilen cevaplar alınamadı. Bu nedenle KCDK-E ve TJK-E, eylem devam edecek.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, eyleme olan yoğun ilgi, katılım ve ziyaretlerin AKP-MHP iktidarını rahatsız ettiği belirtilerek, "Türk özel savaş medyası bir taraftan provokatif ve saldırgan haberler yapmakta. Diğer taraftan Türk devleti, Avrupa Konseyi üyeleri ve ilgili kurumlar ile yaptığı görüşmelerde basınç oluşturmaya çalışarak eylemi engelleme girişimi içindedir" denildi.

SONUÇ ALININCAYA KADAR

"Başkan Apo’nun özgürlüğü özgürlüğümüz, güvenliği güvenliğimizdir" diyen KCDK-E, Strasbourg'daki eylemin, talepler yerine getirilene kadar daha yüksek katılım ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. KCDK-E'nin açıklamasına şöyle devam edildi: "Halkımıza, Türkiye ve Kürdistanlı dost kurumlara, aydın, akademisyen ve gazetecilere çağrımız; bir ayını dolduracak eylemimize seferberlik ruhuyla güç katmalarıdır. Eylemi daha da büyüterek taleplerimizin CPT ve Avrupa Konseyi tarafından kabul edilmesini sağlayalım. Bu nedenle 21 ve 22 Kasım günü saat 11.00'de başlayacak olan mitinglere en üst boyutta katılım sağlayarak Başkan Apo’yu sahiplenelim.

ÖLÇÜ, ÖCALAN'I SAHİPLENMEDİR

Bugün yurtsever, demokrat, sosyalist, özgürlükçü kadın özgürlükçü, eşitlikçi ve demokrat olmanın ölçüsü Kürt Halk Önderi Öcalan’ı sahiplenmekten geçiyor. Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’nun başına bela olmuş diktatör Erdoğan’a karşı mücadele etmek demokratik ulus paradigmasının önderi Rêber Apo’nun özgürlüğünü sahiplenmek ve mücadele etmektir. Herkes, bu eylemin anlam ve önemini iyi görerek, katılımını büyütmeli.

MİTİNGE KATILIMIN ÖNEMİ

Strasbourg’daki mitinge katılım, CPT ve Avrupa Konseyi'ni hızlandıracak. KCDK-E olarak herkesi bu iki gün boyu katılmaya ve destek vermeye çağırıyoruz."