KNK’den Newroz resepsiyonu-YENİLENDİ

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Belçika’nın başkenti Brüksel’de Kürt dostlarının buluştuğu bir Newroz resepsiyonu verdi.

Salı akşamı başkentteki bir kütür merkezinde düzenlenen Newroz resepsiyonuna çok sayıda kişi katıldı.

Bunlar arasında seçilmişler, avukatlar, parti temsilcileri ve gazeteciler yer alırken, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden de bir temsilci resepsiyona katıldı.

Kürt müziği ve geleneksel Kürt mutfağından lezzetlerin sunulduğu resepsiyonda AP Greens/EFA parlamenteri ve Kürt Dostluk Grubu sözcülerinden François Alfonsi, AP Parlamento Başkan Yardımcısı Fabio Massimo Castaldo, AP S&D Grubu parlamenteri Kıbrıslı Costas Mavridis ve Belçikalı senatör Mark Demesmaeker gibi isimler dikkat çekti.

Buluşmada KNK Yürütme Konseyi Üyesi Nilüfer Koç, Newroz’un anlamına ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Koç, “Newroz sömürgeciliğe karşı direniştir” dedi.

 Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Bedran Çiya Kurd, özerk yönetim modelini kısaca anlattıktan sonra, işgalci Türk devletinin saldırılarının devam ettiğini söyledi.

Türk devletinin Kürtlere karşı soykırım politikasını sürdürdüğünü dile getiren Çiya Kurd, “Kürtlere ikinci bir Lozan’ı yaşatmak istiyorlar (…) Ama bu kez Türk devletine bu fırsat verilmeyecek” dedi.

Resepsiyona katılan Belçikalı ekolojist aktivist Stijn Venhofstadt, kısa bir süre önce bir heyet olarak Rojava’ya yaptıkları ziyareti anlattı.

Resepsiyon Kürt müziği eşliğinde saat 22.00’ye kadar sürdü.