KOMAW'dan yeni yıl mesajı

Yeni yılı kutlayan KOMAW, tüm halklara özgür ve sağlıklı bir yıl diledi.

Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAW), 2022 yılı için yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda, "Bilindiği gibi Covid-19 pandemisi yüzünden 2021 yılı, tüm dünya halkları üzerinden adeta bir ölüm silindiri gibi geçti, milyonlarca insanı ezdi ve halen de söz konusu tehdit devam ediyor. Bazı yönleriyle en az bu insan düşmanı virüs kadar, AKP-MHP faşist virüsü de, başta Kürdistan halkı olmak üzere hem bölge hem de başka birçok ülke halklarının başına musallat olmuştur. Ve bu insanlık düşmanı zihniyet sahibi, adeta  bir bezirgan ve misyon üstlenmiş gibi hareket etmektedir" denildi.

'DİRENİŞ AKP-MHP'Yİ BÜYÜK KRİZE SOKTU'

Mesajda şöyle devam edildi:

"Kürdistan’ın dört parçasını işgal ve ilhak amaçlı saldırılar yapmakla sınırlı kalmayıp, talan ve ticaret amaçlı Libya, Karabağ, Afganistan vb. ülkelere de, beslediği ve eğittiği IŞİD, El Nusra vb. terör örgütleri artığı çetelerini taşıyıp oralarda da katliamlar yapmaktadır.

Hatta bu pandemiyi de bir avantaja dönüştürerek ve şantaj aracı yaparak, söz konusu ülkelerden gelen sığınmacıları, Avrupa başta olmak üzere dünyaya, kendi talancı amaca uygun olarak pazarlamış ve pazarlamaya devam etmektedir.

Özetle, geçen 2021 yılı, Kürdistan halkı için çok ızdıraplı geçti. Başka halklar eğer bir salgın, sömürü veya saldırıyla karşılaştılarsa, Kürdistan halkı en az iki salgın; Covid-19 ile AKP-MHP faşizm zihinli virüsünün aralıksız ve acımasız saldırılarına maruz kalmıştır.

Elbette bu çifte ve çoklu saldırılara, Kürdistan Özgürlük Hareketi ve genelde Kürdistan halkı, büyük direnişle cevap vermiş olup, soykırımcı AKP-MHP faşist yönetimini, ağır bir tıkanma ve  kriz içine sokmuştur.

Dolayısıyla böylesine yoğun acılar ve büyük kahramanlıklar barındıran bir yılı geride bırakırken, yeni yıla, halkımızın onuru ve insanlığın gururu olan yiğit şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anarak giriyoruz.

2022 yılında, şehit ailelerine, yurtsever Kürdistan halkına ve insanlığa özgür, barışçıl ve sağlıklı bir yaşam temenni ediyor, Kürdistan halkının önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm zindan direnişçilerinin ve genelde direnenlerin yeni yılını da bu temelde kutluyor ve en kısa sürede özgür ve barışçıl bir yaşama kavuşacaklarına olan inancımızı ve dileğimizi belirtiyoruz."